De natuur lentert voort..! :-)

Ja hoor.. heb vanmorgen echt wel de RET-Wandeltocht in eigen woonplaats gedaan.. wél alleen, de zussies zagen het met al die voorspelde regen en harde wind niet zitten. Nou.. harde wind was het zéker.. maar van alle voorspelde regen heb ik geen drupje gehad..!

Maar goed.. die tocht, die komt nog hier op het blog hoor.. uitgebreid, zoals altijd hahaha! Ik had nog een stukje uitlaatbeurt van Jaxon te laten zien. We gingen die zondag de 19e maart het Bijenpark in hè! Daar zag ik onder een paar struiken, die zijn blijven staan tijdens de snoei- en kapwerkzaamheden in dit park, nog meer van dat roze hoenderbeet, dat we dichterbij huis ook al zagen.. hier in het gezelschap van de leuke gele sterretjes, dat het speenkruid heeft als bloemetjes. Ik vind dat een schattig plantje.. het doet me altijd aan de tuin bij ons ouderlijk huis denken.. daar maakte het ook in het voorjaar de hele boel groen en geel.. m’n moeder vond dat geweldig.. m’n pa vond het maar zozo hahaha! Ik vind het alleen altijd lastig op de foto te zetten, want die leuke sterretjes staan alleen maar open als de zon schijnt, maar dan glanzen ze weer zó hard dat de foto nooit scherp wordt hehe.

Enfin.. we kwamen bij de sloot rondom de kinderboerderij uit..

.. en zagen we de vorige keer dat we hier wandelden het ooievaarswiel steeds verlaten ( ná die ene keer dat ik met Jax ze er op aan het werk bezig had gezien), nú stond er eentje fier rechtop op.. en van de andere kon je nog net een stukje wit zien.. die zat zeer waarschijnlijk op wat eitjes dan hè..

Helaas draaide die staande al snel zijn kop áf.. en niet meer terug..

.. nah, niet meer zo leuk.. dus liepen wij maar door, richting het beukenlaantje..

.. daar links is geen vijver.. dat is een speeltuintje..! tja.. er was genoeg regen gevallen al hè.. en er valt nog steeds zo af en aan. Voor de planten wel goed.. alles loopt hier echt al uit zo zachtjes aan. Deze foto maakte ik eigenlijk van een wegvliegende reiger, maar die bleek ook echt weg.. niet te zien op de foto hahaha! Nou ja, die mooie ontluikende knopjes zijn ook leuk.. 😉

Keek nog even hoopvol naar die sloot hier.. want ja.. als je er één keer een ijsvogeltje gezien hebt, hoop je op vaker hè hehe.. maar nee.. weer geen geluk..

De bocht om naar rechts.. nog meer speenkruid.. je ziet het nu natuurlijk overál..

.. zelfs bij de zwammenpaal hehe.. herfst en lente in één beeld!

Voorbij de kinderboerderij rechtdoor.. op de hoek van de sloot verderop nog een struik vol katjes. En nóg wat verder was de wegvliegende reiger geland.. bij een soortgenootje in de buurt. Maar hij was écht niet op z’n gemakje hoor, dat beest.. zodra we maar weer een béétje in de buurt kwamen, vloog ie alwéér op.. z’n kameraad aan de overkant van het water keek er raar van op..

.. maar koos toen ook eieren voor z’n geld en ging achter z’n maatje aan hehe.. sch*terds!..

Nog steeds zijn er overal ook nog wel zwammen te spotten, maar die willen we nu niet meer zien hè..

Neee.. nieuw groen moet het wezen.. aan struiken en plantjes op de grond..

.. maar het liefste nog dit..

.. lénte! dát willen we zien nu! hehe!

We gingen dit park nu uit en staken over naar het parkje met de planken bruggetjes..

.

.

(ook dit was geen vijvertje.. maar simpelweg een flinke regenplas..!)

Geen bruggetje over, maar via een ander paadje het parkje weer uit en de woonwijk daar door, waar ik nog mooie tuintjes zag..

.. en bloeiende struiken waarvan ik niet weet wat het is, maar hé.. alle bloemetjes zijn goed in de lente hè hehe..

Om tot slot nog een kleine magnolia bij het verpleeghuis in de tuin aan te treffen, die wél al open was.. maar dat was dan ook een andere soort, niet de beverboom zoals onze overbuurman heeft, maar een stermagnolia.. ook mooi!

En toen wandelden we onze straat weer in.. niet zo’n gek groot wandelingetje, maar zoals altijd weer de moeite. 🙂

20 gedachten over “De natuur lentert voort..! :-)

 1. “Bijenpark” wat een leuke naam, geen bijtje te zien zeker!
  De ooievaar staat er op de eerste foto mooi op hoor.
  Wat een water overal, en er komt nog meer bij, het zal straks wel een tijd duren voor dat allemmal weer weg is.

  Like

  1. Vast wel.. ik zie ze hier in de tuin ook al.. van die kleine oranje.
   Laat maar lekker langzaam gaan.. hebben de nu opkomende planten er profijt van!

   Like

 2. jaja ze zijn aan het broeden de ooievaars, gelukkig maken ze stevige nesten want met al die wind en dan zo hoog…
  Hier ook weinig geluk met ijsvogeltjes, een zeldzame keer zie ik eentje voorbij zoeven

  Like

  1. Oh, maar áls jij ze ziet, ga je het vast weer prachtig vastleggen.. als kuifmeesjes zo mooi lukken, gaat het met dat ijsvogeltje vast ook zo goed..!

   Like

 3. Ha, die ooievaar wilde niet herkenbaar op de foto natuurlijk. Misschien ooit ergens een baby verkeerd afgeleverd en dan wil je natuurlijk niet herkend worden.
  Ja, het is goed dat er zoveel gevallen is, al lijkt het nu haast alsof de waterschappen niet goed weten wat met al dat water te doen. Eindeloos vasthouden kan ook niet.
  Mooie paarse bloemetjes. Van mij mag alles paars zijn. lol.

  Like

  1. Ik vermoed het ook.. hij denkt ook: straks komen ze me verantwoordelijk houden.. niet herkenbaar met m’n kop op die blog..!
   Zonde dat ze dat niet wat langer vast kunnen houden hè.. zou toch wat op te vinden moeten zijn.. nu vált er es genoeg, verdwijnt het allemaal weer.

   Like

 4. De ooievaar heeft zich weer goed geïnstalleerd. Ik blijf het wel raar vinden want die zitten daar zo open op dat wiel. In regen en wind soms.

  Like

  1. Maar ooievaars maken sowieso hun nest op een hoog punt hè.. ik denk dat die nesten wel stevig genoeg zijn dan.. en hun vleugels groot..! 😉

   Like

 5. Dat woord kunnen we er wel in houden! Aan het langzaam groen worden en alles wat begint te bloeien zie je dat het echt wel lente is.

  Like

  1. Eigenlijk gaat het nog hard zat hoor.. volgens mij is er nauwelijks achterstand in groei en bloei.. het is natuurlijk ook niet echt koud.

   Like

 6. Wat leuk, die ooievaars! En al die bloeiende planten! Ik ken speenkruid van de kleuterschool, toen ik in een toneelstukje speenkruid was, met een gele crêpepapieren bloem op mijn hoofd. Ik had liever een krokus willen zijn, vond paars veel mooier. 🙂
  Ja, de stermagnolia, dat was de lievelingsbloem (één van) van mijn moeder. Mooi!

  Like

 7. Het was hier bar en boos met het weer, de hele dag wel regen.
  Toch heel sportief dat je toch bent gaan wandelen.
  Wat een prachtige Ooievaar, een nest betekend dat de omgeving voldoende voedsel voor ze heeft.
  Mooi weer dat de takken een groengloed krijgen.
  De Magnolia is geen snelle groeier maar wel een met een grote schoonheid. Hans

  Like

  1. Dan kwam bij jou die voorspelling wél uit.. hier viel er echt niks.. maar de wind blies wel enorm hard.. moest op de Erasmusbrug een paar keer een stapje opzij doen om mezelf staande te houden hehe.
   Meer dan voldoende voedsel denk ik.. als ze tekort komen staan ze zij aan zij met de reigers te bedelen bij de flat hier een eindje verderop hahahaa.

   Like

Reacties zijn gesloten.