Zwaaien met die handjes! ;-)

We waren in het Zuiderpark aangekomen, Jaxon en ik, op dinsdag de 14e maart, toen we saampjes eens lekker van het mooie lenteweer die dag profiteerden door een echt flinke wandeling te doen. In het park, naast het boulderblok, ook nog de nodige bloesemstruiken.. die sla ik op een lentewandeling natuurlijk niet over met de camera..

Wat ik in het vorige postje al schreef, dat er een paar jaar geleden tijdens een flinke renovatie van dit park nogal wat bomen gesneuveld zijn, maar dat de beeldbepalende zijn blijven staan, geldt wel voor die enorme daar op de kruising der paden..

Hier gingen wij afslaan naar links.. verder rechtdoor mogen sowieso geen honden op dit pad.. je komt daar al snel langs het zandstrandje en daar willen ze natuurlijk geen hondenkak op..! Maar het zou ook veel te ver voeren nog zoveel verder te gaan hoor.. zoals ik ook al eerder schreef: het werd tijd om weer es richting huis te gaan. Linksaf dus.. voorbij de grote vijver daar, waar weer van die kanopeddeltjes staan die de Blauwe Verbinding aan geven.. de kanoroute door heel Rotterdam-Zuid..

In de struikenrand aan onze linkerhand zag ik dat enkele flinke bomen het alsnog niet gered hadden..

.. stormschade? ik weet het echt niet. Wij vervolgden onze weg langs het water.. waar een trotse papa met zijn dochtertje de eenden en duiven aan het voeren waren..

Hoe ik weet dat ie trots was? Omdat ie het niet kon laten tegen mij te zeggen, toen ik passeerde, dat ‘die kleine net haar vader was.. want ze was gek op vogels en hij was een vogelaar..!’ Nu zie ik in gedachten Vlaamse wenkbrauwen omhoog gaan hahaha.. maar een vogelaar is in het Nederlands gewoon iemand die graag naar vogels kijkt hoor..! 😛

En daar was weer een brug.. maar Jaxon kon heel even gerust zijn.. we gingen rechtdoor een beetje een bossig stukje in, dus niet deze brug over. Helaas voor Jax loopt dat watertje verder en moesten wij er later toch nog overheen.. middels een volgende brug hehe. Maar mijn brave jongen gaf geen krimp en volgde netjes..

Het pad gaat nu verder naar links en daar liepen we dan het Zuiderpark uit. Weer bij water met ook weer van die blauwe peddeltjes..

Linksonder is de weg langs het park.. als je die oversteekt kom je op het wandelpad rondom de oude Beukhoeve, waar ik vaker wandel met Jax hè. Daar gingen we nu niet heen.. we gingen nog een keer naar links.. hoewel.. Jaxon had andere ideeën.. die vond het daar in het gras wel érg lekker ruiken, dus ik kreeg ‘m eerst niet mee hehe. Ik nam dan maar even wat fotootjes.. van hem en van het wateroppervlak waar allemaal blad op dreef. Net zo lang tot ie zelf ook de goede kant op keek.. ja ja.. we konden naar links hehe..

We volgden hier de weg die ons naar onze eigen woonwijk zou leiden. ik zag nog nieuwe klimoprankjes tegen een boomstam op.. en daarna ging het langs de sloot rondom het park (die ik eerder vanaf het viaduct al kiekte hè, een eindje verderop!) naar het zebrapad en de verkeerslichten bij de Vaanweg..

Vlakbij onze eigen wijkje zag ik nog iets opmerkelijks in een voortuintje.. er zat daar iemand in een boom..! Aan de overkant de inmiddels overbekende mural..

En toen kwamen we dan langs het enige stukje van het voormalige Zuiderziekenhuis dat gespaard bleef van de sloopkogel.. het poortgebouw wat nu het Zuidergymnasium is.. een school voor voortgezet onderwijs dus. Ik las ergens, dat de jongelui die daar nu hun lessen volgen, er ooit weleens ter wereld konden zijn gekomen..! 🙂

Er was een mooie strook bloembolletjes in het gras gepoot, die nu in bloei kwamen. En daar aan het einde van staat een kunstwerk, het heeft geen titel, maar werd in 1982 door Piet Killaars gemaakt. Voor op een plekje op de Beijerlandselaan, waar het heel lang stond, maar nu staat het ook alweer een hele tijd hier een eindje verder naar het oosten dus.. aan de Groenehilledijk.

We sloegen er tegenover af naar rechts, de laaaaange straat in die dwars door ons wijkje loopt. Algauw ging het het eerste water over.. één van de mooiste singels van de wijk vind ik..

Er is hier een klein perkje met bankjes gemaakt.. daar staat een steen waarop aangegeven staat dat de boom daar , aangeboden door de bewoners, geplant werd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de wijk. Maar sinds 2010 staat er ook een borstbeeldje van nóg een ‘kind van de wijk’ (zoals ze bekend geworden personen, die ooit in de buurt woonden of er geboren werden, graag noemen hier hehe).. Jos Brink (1942-2007). Ik zag dat er nu ook zijn tegel van de vroegere Walk of Fame bij gelegd was..

Die Walk of Fame was een aantal jaren in de stad.. tot men het zat was.. en toen heeft het nog een tijdje liggen zieltogen tussen Sportpaleis Ahoy en winkelcentrum Zuidplein in. Hierna kon je de stenen, met handafdrukken van bekende personen dus, kopen (was nog niet goedkoop!).. wat er gebeurd is met de onverkochte stenen? geen flauw idee. Maar die van Jos is blijkbaar door iemand in de wijk aangekocht en ligt nu hier.. ik vind dat wel leuk.

Ik wandelde met Jaxon verder op het paadje op de middenberm (in het gras er naast hier en daar een krokus) van de laaaaange straat verder.. met links voormalig restaurant ’t Witte paard met het rietendak en rechts, bij een adviseursbureautje, al paasspulletjes in de etalage hehe. Later, toen we naar rechts afgeslagen waren om langs de kruisende singel verder te lopen, zagen we nog een al broedende zwaan daar.. op één van de oude nesten..

Veel werk had die zwaan nog niet echt gemaakt van dat nest.. dus ik vraag me wel af of ze al ergens op zat eigenlijk hehe.

Voor de laatste keer mocht Jaxon weer water over hehe..

( de andere kant op is een vrij nieuw stuwtje)

.. nu ging het dan echt rap op huis aan. Maar kijk eens wat ik nu zag..

.. nu ze allebéi wat verder open stonden, zag ik dat die bloesembomen op de eind van ónze straat en de vólgende straat helemaal niet hetzelfde wáren.. dat dácht ik hè.. daarom dat het zo vreemd vond dat die in onze straat al zoveel verder was. Maar die is dus veel lichter van kleur.. het zíjn dus helemaal niet precies dezelfde bomen..

.. maar mooi zijn ze wél! 😉

Nu dan onze straat in en naar huis.. oefjes.. het was een flinke wandeling geweest hoor, we waren om half één van huis gegaan en waren om kwart over twee pas weer thuis! Maar vóór ik naar binnen ging, kiekte ik nog wel effe de grote narcissen in onze voortuin, die eindelijk ook weer bloemen hebben..! Jaren kwam er alleen maar blad op, maar dit jaar zag ik al snel knoppen.. geweldig! Jammer is wel, dat ze met regenachtig weer algauw te zwaar worden voor hun eigen steel en dan dus plat liggen. Gelukje bij een ongelukje is dat er een taxusstekje zich daar uitgezaaid heeft.. ik kan de bloemen steun geven door ze een beetje tussen de taxustakjes te frutselen hehe!

Enfin.. dat was onze lentewandeling.. en de lente schijnt gisteren echt begonnen te zijn.. whahahahaaaa met regen, wind en kou! Maakt niet uit.. dat hoort er in NL nu eenmaal bij.. de temperaturen schijnen nóg te hoog te zijn voor de tijd van het jaar hehe.

Wij hebben sinds 1970 in ieder geval altijd een lentezonnetje in de familie.. want toen, op 22 maart, werd m’n jongste zussie geboren. Vandaag bereikt ze dus de mooie leeftijd van 35 😉 en ik feliciteer haar van harte en hoop dat ze ondanks het bar slechte weer toch een fijne dag heeft! Het feessie komt later nog.. dus dan komen we onze gelukwensen nog in het echie overbrengen natuurlijk!

Tót een volgende post!

33 gedachten over “Zwaaien met die handjes! ;-)

 1. Wat leuk die kanopeddeltjes, en ook best wel handig.
  Zonde van die bomen hoor.
  Hahahaha, allemaal bruggetjes, wat zal je trots op Jaxon zijn geweest.
  Ach ja, Jos Brink, zijn “kroepoekje” Sandra Reemer, is ook al niet meer onder ons.

  Like

  1. Allebei al een tijdje niet meer.. en dat ‘kroepoekje’, daar zouden al die woke-mensen nu behoorlijk over vallen denk ik. 😉

   Ik ben sowieso altijd trots op m’n brave manneke hoor.. hij doet het toch maar.. en er zijn hier érg veel bruggetjes hè! Nederland- Waterland! 🙂

   Like

 2. Allemaal bedankt voor de felicitaties. Ja ja 35 alweer 🤣.
  Had een heel leuk feestje met man kinderen en aanhang en sushi 😁🥳🎉

  Like

  1. Gaat hard hè.. zo ben je 21 en voor je er erg in hebt ben je alweer 35 hahahaaa!
   Man, broedsel, aanhang en rauwe vis.. een leuke dag dus.. goed zo.. en tót het feestje op de 22e.. april! 😉

   Like

 3. Je ziet dat wel vaker dat grote stevige bomen worden gekapt. Soms denk ik dat het puur voor het hout is. Zo zag ik een poos geleden dat Rijkswaterstaat een boom had gekapt, en dat er diverse mensen van bedrijven bij waren en allemaal stukken hout in hun wagens gooide.
  Ik moest even een keer extra lezen voor ik het doorhad. Gefeliciteerd met je zusje!

  Like

  1. Geen flauw idee waarom die bomen gekapt zijn.. de stompen zagen er heel gezond uit in ieder geval, maar om er dan zomaar een paar uit te kiezen voor het hout..? dat lijkt me wel sterk.

   Hahaha.. een oud grapje, maar blijkbaar trappen er nog steeds mensen in hahahaa!

   Like

 4. Hoi Mizzke!
  Die bloesems zijn écht wel prachtig hé! Maar jammer van al die wind nu. Dat zal ze geen deugd doen vrees ik.
  Nog een late proficiat voor je piepjonge zusje! 🤗
  Groetjes!

  Like

  1. Het lijkt hier aan het einde van de straat wel een Brabantse straat net na carnaval.. vol met confetti hehe. Het gaat hard met de bloesem zo met die wind.. jammer hè. Maar er komt later vast nog meer in bloei.
   Niet zó piep hè, maar jonger dan wij hahahaa!

   Like

 5. Ik wist niet dat het poortgebouw van het Zuiderziekenhuis was blijven staan. Het gebied waar over je schrijft, zoals de Beijerlandselaan en de Groenehilledijk, is mij bekend van vroeger maar ik veronderstel dat het daar erg veranderd is. Mijn broer lag als kind vaak in het Zuiderziekenhuis en als mijn moeder bij hem’s middags op bezoek ging mocht ik wel eens mee hoewel kinderen in die tijd niet op bezoek mochten komen op de kinderafdeling.
  We gingen na het bezoek daar dan weleens winkelen.

  Like

  1. Het zou eerst helemáál plat gaan.. toen zou het helemaal blijven staan.. maar uiteindelijk werd het dus alleen het poortgebouw. Veel is al lang geleden gesloopt, daar is al een hele nieuwe wijk verrezen, met veel laagbouw. Dus dat is wel veranderd, maar voor de rest is de Groene Hilledijk en de Beijerlandselaan niet zo héél veel veranderd hoor.. ze zijn er wel mee bezig.. de luifels zijn al weg.. maar die stonden er misschien in de tijd dat jij daar was nog niet eens, want die zijn pas geplaatst omdat de winkelstraat veel concurrentie had van het ‘nieuwe’ overdekte winkelcentrum Zuidplein.. dat werd in 1972 geopend (door Mies Bouwman hehe)!

   Like

 6. De bloesemstruiken, lijken wel krentenboompjes.
  De blauwe peddeltjes aan de waterkant is vast een route voor kanotochten.
  Is dat een heks die tegen de boom is geknald?
  De mural aan de overkant is wel mooi.
  Gelukkig heeft het voormalige Zuiderziekenhuis een goede herbestemming gekregen.
  Van harte gefeliciteerd met je zusje. nog een jonge lente bloem. Hans

  Like

  1. Dat zou best weleens kunnen, dat dat krentenboompjes zijn.. ik weet het niet zeker.
   Wél dat dat een kanoroute is.. dat schreef ik erbij hè Hans.. De Blauwe Verbinding heet die route.
   Hel leek me meer een oranjefan, die popin die voortuin.. hij zat op een plankje.. dus was niet tegen de boom geknald.
   Zó heel erg jong nou ook weer niet meer.. maar jonger dan wij hè..! 😉

   Like

     1. Je schrijft dat je zus 35 is geworden, mijn zoon is 32.
      Maar als je zus in 1970 is geboren is ze geen 35, maar 53.
      Haha, nu zie ik je grapje, je hebt me weer te pakken. lol
      Daarom mag ik je wel. 🙂

      Like

 7. Bij ons is het de dag van de herdenking van de bomaanslagen….
  Vogelaars waarom zouden wij daar raar van op kijken?
  Dikke proficiat voor je zus en ja ook dat heb ik begrepen 😜

  Like

  1. Oh ja.. dat was op de 22e.. op m’n zussies verjaardag, dat wist ik eigenlijk nog wel. De Herald of Free Enterprise verging dan weer op 6 maart.. de verjaardag van een andere zus van mij.. steeds verschrikkelijke ellende in BE op voor ons mooie dagen.. echt heel erg.

   Ik ga dat niet uitleggen hoor hahahaha!

   Dank je wel.

   Like

 8. Het lijkt me wel een gedoe met een kano, maar het is wel leuk dat het bestaat, zo’n route. Ja, ik zeg het nog meer eens: ik zie groen bij jullie! Met zonnig weer ziet het er ook meteen fleuriger uit. Ja, jammer dat bomen soms worden gekapt, als het maar met een goede reden is, hoop ik.

  Like

  1. Ja, je moet er af en toe uit en effe naar de overkant van een weg ‘klunen’ met je kano.. maar best grappig toch? 😉
   Als het zonnig is zie je dat groen ook beter denk ik, maar ja, hier komt al steeds meer groen tevoorschijn ja.

   Like

 9. hier noemen ze dat ook een vogelaar hoor 🙂
  Zolang je maar nergens op loopt en plots in het water ligt, dat was toch ergens in Nederland, een kunstwerk, maar de mensen liepen recht het water in
  De heks houdt de wacht
  Ja, waar is de tijd van Jos Brink, die kenden we hier ook goed
  k had het eerst niet door en dacht wat een jonge zus heb jij nog 🙂 tot ik het beter las … bij deze gefeliciteerd nog

  Like

  1. 🙂 Ik hoorde eens dat het bij jullie ook nog een andere betekenis had. 😉
   Ja.. dat las ik ook.. een water-kunstwerk, waar kroos op gegroeid was en dat was, zoals dat meer gebeurd, in de herfst en winter rozerood gekleurd.. en dat is zo’n beetje dezelfde kleur als het asfalt op de fietspaden hier heeft, dus zagen de mensen het daar voor aan.
   Hahahaaa.. jaaa.. is m’n jongste zussie hè.. dus die is nog echt jong hahahaha zou ze wel willen..! 😆

   Like

  1. Ja, daarom dat we ervan moeten profiteren als het eens een móóie dag is hè willy.. kan je ook nog es van nagenieten als je erover blogt! 😉

   Like

 10. dat is een fikse wandeling geweest maar die doen we tegenwoordig ook met onze hond nu. Baloe had erge artrose en dat ging toen niet meer. Dat moet ook wel leuk zijn om met de kano daar overal te kunnen varen. is dat een bedrijf die kano’s verhuurt of moet je daar zelf eentje voor hebben?

  Like

  1. Ja, nou kan het weer voor jullie hè.. maar met Baloe deed je dat toen ie jong was vast ook.. is voor die beesten het leukste wat er is natuurlijk!
   Nee, er is geen kanoverhuur.. je moet er zelf eentje hebben. Het lijkt mij al járen leuk om te doen, maar ik vrees dat het er nooit van zal gaan komen hahahaa!

   Like

 11. “Maartse buien en aprilse grillen” zei men hier vroeger. We kunnen nog van alles krijgen wat het weer betreft. Wens je zus een gelukkige verjaardag van me.
  Jos Brink woonde dus in de buurt. Dat was ook een bekende hier.
  Fijne woensdagnamiddag.

  Like

  1. Ja, er kan nog van alles komen.. maar ik hóóp toch een beetje op mooie zonnige voorjaarsweken hoor hahaha! zoals in 2020.. eerste coronajaar.. schitterend voorjaar en wij maar op onze tanden bijten omdat je nergens heen kon..! 😉
   Hij is hier niet geboren, Jos Brink, maar kwam na WO II hier in de buurt bij z’n tante wonen heb ik begrepen.. dus z’n lagere schooltijd heeft ie hier wel doorgebracht. Later is ie natuurlijk naar Amsterdam gegaan.. daar wonen alle bekende Ned. artiesten immers. 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.