Zo triest..

Het kan niet meer

en dat doet me zeer

zo onverwacht

en nooit gedacht

is Solo er opeens niet meer..

Was ik op pad

zag ik die kat

telkens verrast:

alwéér die gast

wat een leuke grap was dat!

‘k Heb ‘m nooit in ’t echt gezien

was een beetje wishfull thinking misschien?

Hij was zo leuk op Noortjes blog

maar geen Solo-postjes resten ons nog

Lieve Solo.. ik zal je nu op wandel nooit meer ‘zien’..

maar wat een pret hadden wij ‘samen’ onderweg.. voor tien!

xxx

(nogmaals veel sterkte Noortje )

26 gedachten over “Zo triest..

 1. Ik had het gelezen bij Noortje. Zo’n maatje ga je vreselijk missen. Noortje heb ik al sterkte gewenst, maar kan dat hier best nog een keertje.

  Like

  1. Daar ging het me niet om hoor.. dit was zo’n beetje mijn verwerking van de schrik. Maar vind het ook heel lief dat iedereen zo meeleeft met Noortje.

   Like

 2. Ik wil iedereen bedanken die mij via jouw blog sterkte wenst nu ik Solo zo onverwacht moet missen. Dit doet mij echt goed.

  Like

  1. Wat mij betreft was het graag gedaan.. fijn dat ik je een beetje kon helpen bij de verwerking. Hoop dat er ook nog mensen naar jóúw blogje gegaan zijn.. om je sterkte te wensen.. dat vind ik eigenlijk altijd het mooiste, het elkaar steunen op de blogs.

   Like

 3. Hoi Mizzke!
  Ik voel mee met Noortje! Ik had ooit ook een hele lieve rode kat, weet je nog? Dan zond je ook zo’n mooi bericht om me te troosten. Een foto van hem in een bloemenkader.
  Het is zo’n grote leegte als je een huisdier verliest. Héél veel sterkte voor Noortje.
  Groetjes!

  Like

  1. Ja, dat weet ik nog ja.. had pas net ervoor nog een fotográpje over hem op m’n blog gemaakt.. en toen bleek ie ook zo onverwachts gestorven hè? Heette ie geen Rashja? Aach.. ik weet natuurlijk ook wat het is om een huisdier te verliezen.. was toen Ax overleed maanden de weg kwijt.. zó erg en wilde eigenlijk geen andere hond meer. Maar toen haalde iemand me over.. 😉 en ik ben nu heel blij met Jax, maar aan z’n afscheid wil ik écht nog niet denken.. vreselijk, die leegte en dat gemis..

   Like

   1. Ja, Razja en ik noemde hem Razzie. Hij geleek héél erg op Solo. Hij is maar 10 jaar geworden. Plots diabetes gekregen en het was niet onder controle te krijgen. De insuline werkte niet. Het was afzien voor ons allebei weken aan een stuk. 😢

    Like

 4. Het verlies van een dierbaar dier is altijd zo triest. Sterkte, Noortje.
  P.S. Dank voor je reactie bij het verhaal van de muurreclame. Er gebeurde iets raars met dat naar boven gehaalde bericht. Het werd niet zichtbaar in de bloglijsten, dus anderen zullen het wel niet gezien hebben. Ik heb het maar weer op de oude plek teruggezet. Misschien een andere keer proberen.

  Like

  1. Huh? ik snap niet goed wat je bedoelt over een ‘opgehaald bericht’.. maar ik zie dat je de post helemaal weggehaald hebt? wat jammer.. vond het heel interessant.

   Like

    1. Het was een bericht van 2017 waarvan ik de datum veranderde naar nu, zodat hij weer bovenaan komt te staan. Maar hij verscheen niet in bloglijsten dus niemand keek. Behalve jij dan. 🙂 Ik heb hem weer teruggezet naar 2017, en ik vind wel een andere keer een manier om dat blogje weer te laten zien. Want ik vond het ook een interessant verhaal.

     Like

 5. Wat verdrietig, ik vond solo zo op mijn eigenkat lijken en de verhaaltjes waren altijd zo lief.
  Een plotseling gemis voor Noortje, erg verdrietig.
  Een mooi ode heb je geplaatst. Hans

  Like

  1. Genoot altijd van die postjes met Solo in de hoofdrol.. maar dát gemis valt vér in het niet bij dat wat Noortje nu moet voelen.
   Het was niet écht een ode.. maar een ander soort gemis.

   Like

  1. Ja, dat is echt wel jammer.. al zou ik er ook niet aan moeten denken dat m’n huisdier ons zou overleven.. waar gaat dat beestje dan heen? Je zou dat eigenlijk vast moeten leggen hè.

   Geliked door 1 persoon

   1. Gebeurt regelmatig dat mensen op hoge leeftijd sterven en hun hond of kat achterlaten. Die moeten dan naar het asiel al of niet voor een spuitje of hopen dat toch iemand hen een nieuw huis geeft.

    Like

 6. Wat lief en wat heb je dat mooi gedaan. Ik had er al aangedacht dat er geen foto’s meer op je blog zouden komen als je op vakantie een rode kat tegen kwam.
  Het is wel heel stil in huis nu hij er niet meer is.
  Dank voor het mooie gedicht en de collage dit doet mij goed.

  Like

  1. Kan het me heel goed voorstellen, dat het nu stil is in huis.. je hebt zo’n beestje 24/7 rond je heen hè, daar klets je tegen, maak je je zorgen om, kroel je mee.. dat kan niet anders dan dat je dat dan heel erg mist nu.
   Ach.. ik zal nog stééds wel bij elke rode kat die ik tegen ga komen aan Solo denken hoor, zeker weten.. maar die grap van dat het ‘m wás.. die kan nu niet meer hè.. zo verdrietig.

   Is heel graag gedaan.. ik was er ook emotioneel van en dan komt er vaak een rijmpje uit. x

   Like

Reacties zijn gesloten.