Nattigheid..

In de weekenden laat vriendlief tegenwoordig Jaxon gelukkig weer uit.. hij is dermate van die gordelroos genezen dat dat gemakkelijk weer kan (het is nog slecht licht gevoelig op z’n borst, niet iets om nog mee thuis te blijven zitten). Op zaterdag kan ik dan dus weer wat fijner een georganiseerde tocht doen (eerst die en daarna de hond nog moeten uitlaten was wel wat veel van het goede voor m’n arme voeten..! 😉 ) en op zondag ga ik dan vaak wel met hen mee. Maar die zondag nadát ik die zonnige tocht in Rijswijk deed, was het een stúk minder mooi weer.. dus ik twijfelde wel.. ik mag ook thuis blijven van vriendlief hoor hehe.. we hoeven niet alledríé nat te worden zegt ie dan. Maar ik had wel zin in een frisse neus.. en ging dus tóch maar mee. Ik nam zélfs m’n cameraatje mee.. kon ik laten zien hoe we éérst maar eens de straat uit liepen..

.. en dat op de hoek bij het kinderdagverblijf de kerstbomenstal alweer werd opgebouwd..

Die is al zolang we hier wonen elk jaar op dat zelfde punt.. in het begin kochten we er ook onze boom (makkelijk, hoefde ie niet in de auto en zo), maar ze werden ons te duur. Het is daar een kwestie van ‘geen prijzen erbij zetten en de mensen aankijken hoeveel we ervoor kunnen vragen’.. en blijkbaar zag vriendlief eruit alsof ie wel genoeg geld had voor een dure boom..! 😉 We hebben onze boom daarna een tijd lang bij een kennis van de bergsportvereniging kunnen kopen, die altijd een hele partij opkocht in de Ardennen of Duitsland en ze aan familie, vrienden en buren voor weinig verkocht. Tegenwoordig neem ik ‘m meteen mee bij het tuincentrum waar ik bijna wekelijks kom, easypeasy.

Het ging de wijk uit, via het tunneltje..

(ja, ik weet het, die foto in het tunneltje is niet scherp.. maar dat komt omdat vriendlief een dansje deed en ik dat snel wilde vastleggen.. vond ik grappig hehe)

Hieronder kun je goed zien, dat een prachtige geel verkleurde struik de boel zélfs op een minder mooie dag toch nog opfleurt..

.. zie je wel, hoeveel zonniger en warmer die rechtse foto lijkt? Er was hier aan dit wandelpad nog echt veel moois aan kleur te zien..

Toen we bij de tweede rotonde overstaken, zagen we dat daar een nieuw gebouw verrezen was.. van hout! Had wél gezien (aan een andere kant) dat er eerst alleen een steiger stond.. dat vond ik al vreemd, maar zo bouwt men blijkbaar dat soort nieuwe ‘biobased’ gebouwen. Het is een woonzorgcentrum van het Leger des Heils wat erin komt.. dus niet meer de kinderopvang die in het oude gebouw op deze plek zat blijkbaar..

Nou, best mooi, dat hout.. al zag ik toch nog net wat liever de mooie herfstbomen erachter hehe..

We waren op weg naar het wandelpad achter de flat links hierboven langs.. dat langs die singel met die grote watercipressen erbij.. en dat kwam voorbij het parkeerterrein voor de flatbewoners al gauw in zicht..

Altijd een prachtig pad.. en nu in de late herfst nog steeds. Ik zag dat, behálve de tonderzwammen op de beschoeiing aan het water, er ook nogal wat kluifjeszwammen stonden.. die hadden zich tussen het gevallen blad omhoog gewerkt..

.. en bij die beschoeiing ( die hier trouwens bestaat uit halve boomstammen, van de bomen die hier een paar jaar geleden gerooid moesten worden voor werkzaamheden) zag ik nog andere paddenstoeltjes ook..

Tja.. zoals te zien is, is die beschoeiing al aardig aan het vergaan en daar zullen die zwammen zéker aan bijdragen..! Weet niet wat men ervan verwacht had, maar onbehandelde boomstammen..? dat gaat nooit lang mee hè. Nu zag ik in een ánder park, dat men daar op veel plekken de beschoeiingsplanken en -paaltjes helemaal had wéggehaald.. daar gingen ze voor een meer natuurlijke waterkant.. misschien was dít daar wel een voorlopige voorloper van..?

Enfin.. we kwamen nu bij het bredere stukje van het water aan.. die watercipressen verkleuren altijd heel erg mooi naar roestbruin in de herfst, maar ik was een poosje geleden hier al eens langs gelopen met Jax en we hadden toen gezien dat ze al flink uitgevallen waren.. dat was nu natuurlijk nóg meer. De bomen zijn nu meer geraamtes hehe.. maar het blijft een mooi punt hoor..

Wat druppels op de lens.. het was weer wat meer gaan regenen ondertussen. Tijd om weer eens richting huis te gaan. Maar dat was nog wel een stukje hoor. Eerst maar es richting het Maasstadziekenhuis, dat staat links aan de overkant van de doorgaande weg die wij volgden. Er tegenover staat een flink, pas gerenoveerd flatgebouw met een vijver ervoor en daarín een schiereilandje..

.

Hierna gingen we via de tunnel het spoor onderdoor bij het stationnetje en wandelden we de zogeheten wijsgerenbuurt door, waar ik aan een zijgevel van één van de flats daar nog een mooi mozaïek zag, dat ik nog niet eerder gezien had..

(ik neem aan dat er op die grijze tegel rechts een tekstplaat heeft gezeten, over wie dit gemaakt heeft en waarom, maar zoals te zien is, was dat eraf (gevallen?) )

Het was nog heerlijk herfstig hier in de buurt.. en ook in ons éigen buurtje waar we van lieverlee weer terug in wandelden..

.

.

Maar die regen.. brr, die viel alsmaar harder.. we waren toch wel blij na een klein uurtje bij onze voordeur de pompoenen weer te zien.. gauw naar binnen! Had lekker mosterdsoep voor de lunch.. dat ging er wel in na deze natte zondagswandeling! 🙂

Ik wandel altijd wel liever onder drogere omstandigheden.. maar ja.. die hond moet élke dag uit hè.. dus je went wel aan mindere dagen ook hoor..! Maar de postjes die volgen gaan over weer een dróge wandeltocht.. een georganiseerde. Wat en waar komt dus nog.. eventjes geduld. 🙂

35 gedachten over “Nattigheid..

 1. Gelukkig dat jouw vriendlief weer langzaamaan opknapt. Is hij lang zoet mee geweest! Wel gezelliger om samen te kunnen wandelen

  Like

   1. Nou zeker, die van mij is geen stilzitter, altijd bezig en nu kan hij niets……..

    Like

    1. Die van mij ook, workaholic.. en nu zat ie hele dagen alleen maar naar de tv of z’n laptop te staren.. wist ik wél dat ie zich écht niet goed voelde, maar leuk is anders..!

     Geliked door 1 persoon

     1. Heel herkenbaar ja, alle netflix series hebben we al zo’n beetje gezien, op de laptop weet ie niet meer waar hij naar moet kijken. Hij heeft een stapel boeken van zoonlief gehad maar valt tot zijn grote ergernis steeds in slaap. Dat omdat hij in de nacht loopt te spoken. Dit speelt al een tijd met die knie, maar tot voor kort konden we nog wel een rondje rijden met de auto, maar nu kan hij er bijna niet in of uit. Dus alhoewel ik erg te doen heb met hem en mij ook zorgen maak, is de gezelligheid momenteel ver te zoeken☻

      Like

  1. Hahaha zou kunnen,, ik weet het niet meer, maar hij heeft eigenlijk nooit een reden nodig om gek te doen hoor haha!

   Like

 2. Het was duidelijk herfst, maar het water was ook wel nodig.
  Gelukkig goed bericht over vriendlief.
  Een frisse neus is ook wel erg fijn en gezond.
  Er zijn handelaren die het gewoon proberen het vel over je neus te halen.
  Houtbouw is helemaal in, is groener, de natuur is dat even niet. Hans

  Like

  1. Beetje regen hoort er vaak wel bij in de herfst.. lekker wandelen met de hond, weer of geen weer! 🙂 (maar heb toch welliever een beetje zon hoor!)

   Het ziet er meteen wel mooi uit, dat hout .. maar ik vind baksteen ook mooi hoor!

   Like

   1. Mijn hondjes liepen zonder problemen in de regen, maar ze wilden graag droog de deur uit.
    Anders werd er niet gewandeld, deden ze echt niet.

    Like

  1. Het is niet alleen het skelet, het is het hele gebouw dat van hout is.. blijkbaar erg duurzaam.. ik weet het niet.

   Like

 3. Bijzonder, een houten gebouw! Wat fijn dat vriendlief weer de hond uitlaat in het weekend, en dat de pijn vrijwel weg is. Dat heeft toch lang geduurd.
  Leuk, een kerstboom, ik zie er aan de overkant al diverse staan als ik door de ramen naar binnen kijk. Zelf al lang geen kerstboom gehad. Het lijkt me wel weer leuk, maar waar zet ik m? Ik maak maar weer een kerstschaal met versieringen en lichtjes.

  Like

  1. Er wordt veel gebouwd hier in de buurt, maar dit was wel het eerste houten gebouw. Er wás een school in die wijk, die ook zo’n houten gebouw wilde als nieuwbouw, maar de aannemer had dat niet goed begrepen en was gewoon beton gaan storten.. is een hele rel geweest, heeft járen geduurd en énorm veel geld gekost en nu staat er dus tóch een gewone stenen school. 🙂
   Er is toch altijd wel plaats voor een kerstboom? ik zou niet zonder kunnen! Is je balkon niet leeg nu..? 😉

   Like

   1. Alleen parkerende mensen aan de achterkant op mijn balkon, daar ga ik geen kerstboom voor neerzetten. 🙂 En ikzelf zie hem dan alleen vanuit de keuken. Nee, écht geen plek voor een kerstboom.

    Like

    1. Ooh.. alleen vanuit de keuken.. nee, da’s niet zo leuk.. ik dacht dat je ‘m wellicht dan vanuit de woonkamer zou zien staan. Tja.. m’n schoonouders hebben nog weleens een kerstboompje ondersteboven aan de plafondlamp-aansluiting gehangen.. ideetje? hahahaha!

     Like

 4. Gelukkig dat vriendlief weer bijna van de gordelroos af is, dat heeft best lang geduurd.
  Die herfstbomen, blijven mooi om te zien hoor.
  Dat mozaïek is echt heel fraai.
  Wát een kleurenpracht in de foto daaronder.

  Like

  1. Nou, dat heeft zéker lang geduurd.. alles wat je leest is dat het met 2 tot 4 weken over is.. dan is tien weken wel andere koek..!
   Die struik is een zuurbes.. je hebt er die nog mooier verkleuren, naar meer oranje tinten, maar ik ben er sowieso enorme fan van. Het ís dat je ze moet snoeien en er hele vervelende doorns aan zitten, anders wilde ik ‘m wel in m’n tuin hoor!

   Like

 5. Fijn dat hij zo goed als genezen is zodat hij weer mee de hond kan uitlaten. In de regen wandelen is nooit leuk, maar de plicht roept, in dit geval Jaxon.

  Like

 6. Je vriend is toch een beetje een vaste waarde op dit blog en hij is heel lang niet zichtbaar geweest. En alleen lichtgevoelig op de borst is in de winter niet erg. Hij heet geen Wim Hof 😆 Jax kijkt ook naar hem terwijl hij dat dansje doet. Toch ook leuker om samen de hond uit te laten. Ik mis dat nu ook wel.

  Like

  1. Ja, mijn blog is een weerspiegeling van mijn leven.. en daar hoort m’n liefste natuurlijk wel bij hehe. Ben wel benieuwd of ie binnenkort weer gaat klimmen.. dat heeft ie nog níét gedaan en wordt wel even een dingetje denk ik hehe.
   Denk dat Jax naar míj keek, omdat ik zo snel naar voren rende om die foto te kunnen maken. Die hond is wel gewend dat de baas gek doet, dat doen ze geregeld samen hahahahaa!
   Is gezelliger ja.. samen uitlaten.

   Like

 7. Goedemorgen Mizz, ja met de hond ben je wel verplicht om te gaan wandelen, maar ik doe dat niet graag alleen, maar gisteren weer een uur baantjes gezwommen, dus beweging krijg ik wel. Vandaag even kalm aan en morgen weer op mijn kleindochter passen, dat geeft ook wel beweging. Ik wens je een fijne dinsdag toe.

  Like

   1. Haha heb dat zelf ook hoor Haba, dat ik te snel plaats, maar hier geeft het niet.. ik verbeter fouten zélf wel even in de reacties, vooral als ik weet dat de mensen het vervelend vinden dat ze typfouten maken.

    Like

 8. Fijn dat jullie weer samen op wandel kunnen. Iets dat te koop aangeboden wordt zonder dat er een prijs bij staat is nooit te vertrouwen.

  Like

  1. Vind ik ook.. gezellig, zélfs als het regent! 🙂
   Inderdaad.. ze rekenen erop dat je geen nee durft te zeggen.. maar dat deden wij de laatste keer daar wél.. belachelijk hoeveel die kerel durfde vragen, die bomen waren overal de helft goedkoper.

   Like

Reacties zijn gesloten.