Kleine meisjes worden groot..

Vandaag is m’n zussie Henny pas echt jarig.. we vierden het al een klein beetje tijdens ons uitstapje in Gent, maar 3 oktober, Leidens Ontzet (google dat maar haha).. dát is dus pas de datum dat ze echt van voordeur verandert.. welkom bij de club van 60+.. hehe!

Weet echt niet meer of ik teleurgesteld of boos was.. óf dat ik het gewoon wel leuk of juist heel vreemd vond, dat m’n mama ineens een ánder klein kindje in haar armen had, die 60 jaar geleden..

Ik was wel ruim 2½ jaar de jongste geweest.. maar mijn ouders hadden gelukkig liefde genoeg voor allemáál. Dus toen ik merkte dat er wat dát betreft weinig veranderde.. én dat zo’n klein zusje wel handig was voor tricky karweitjes als kerstkransjes uit de boom pikken..

.. was ik toch wel blij met dat kleine zusje! En als ik de foto’s mag geloven trokken we best veel samen op.. schooltje spelen samen; sinterklaaskado’s uitpakken en de gestrooide pepernoten opeten; lekker luieren op de bank.. de andere broers en zussen waren dan niet ver weg hoor, maar we staan toch wel vaak toevallig samen op de foto..

En toen grote zus (voor de eerste keer) ging trouwen in 1979, waren we allebei nog single en dus werden we door de fotograaf maar sámen op de foto gezet hehe..

Dat was allemaal wel een beetje toevallig.. maar we kozen er bewúst geregeld voor om samen op vakantie te gaan.. m’n eerste keer met een tentje kamperen was met zussie.. in Najac, vér in het zuiden van Frankrijk. Heb er wel wat fotootjes nog van, maar daar staan we niet met z’n tweeën op. Wél op de foto van de Tienertoer (dagtrips met de trein met een speciale kaart) die we in onze tienerjaren deden.. en van de fietsvakantie op de Veluwe in 1979, toen de JeugdherbergenCentrale 50 jaar bestond en je voor 50 gulden een speciaal jubileumpakket kon bestellen. Hierin zat een fiets (ja ja), een tas, een fototoestelletje en 7 overnachtingen in een jeugdherberg.. dus stippelden we een leuke route uit langs alle jeugdherbergen op en rondom de Veluwe en fietsten we ons een week het apenzuur hahaha..

Tienertoer, waarbij we dus ook een dagje Amsterdam deden
Terug thuis.. met de nieuwe fietsen.

Allemaal leuke herinneringen aan. Maar toen we beiden verkering kregen, werd het contact toch wat meer algemener.. al was vriendlief wél toevallig iemand uit háár vriendenkring, dus ik heb hem via haar leren kennen hehe!
We zagen elkaar gewoon op verjaardagen en zo.. tót we een paar decennia geleden de wandelsport herontdekten. Oók met de andere zussen (en ook wel de broers) werden (en worden) er geregeld wandeltochtjes gedaan, maar ik dénk dat ik toch wel met m’n jongste zussies de mééste tochtjes deed.. en met Henny ook nog een paar speciale.. die met het vliegtuig naar Wenen namelijk, voor de WanderDreitage in Mödling. Heb in ieder geval enórm veel twelfies van ons samen.. soms met onze respectievelijke honden hehe.. maar ook veel grelfies met nog meer zussen..

Lief zussie.. van harte gefeliciteerd met je mijlpaal vandaag! *smak*smak*smak*! Ik kan je wel alvast zeggen dat je geen verschil zult merken hoor.. je voelt je eigenlijk geen dag ouder dan 59.. hahaha! Ik wens je een hele leuke dag toe.. geniet ervan!

.

.

.

.

.

27 gedachten over “Kleine meisjes worden groot..

 1. Een beetje aan de late kant maar alsnog gefeliciteerd met je zus. Leuk om die foto’s te zien vooral die van je thuis. Ze doen me zo aan mijn jeugd denken, een warm nest waarin ik ook opgroeide.

  Like

  1. ’t Was nog voor twaalven, dus op tijd hehe. (ik was alleen al naar bed.. beetje moe van al die extra hondenuitlaatbeurten..! 😉 )
   Terug kijken naar hoe het vroeger was is altijd leuk.. voorál je een fijne jeugd had..! 😉

   Like

 2. Nog van harte gefeliciteerd met je zus.
  Wat een leuke foto’s, we zijn duidelijk in de zelfde periode geboren. Hans

  Like

 3. Nog gefeliciteerd met je zus! En wat een leuke foto’s! Lang haar met de scheiding in het midden, alsof ik mezelf terugzie uit die tijd! 🙂

  Like

 4. Een beetje laat op de dag, maar gefeliciteerd met je zus . En ach zussen hebben ook wel eens ruzie, dat had ik ook wel eens met mijn ene zus de andere zus was negen jaar ouder dan ik, dus daar had ik eigenlijk nooit ruzie mee, dat leeftijdsverschil was te groot.

  Like

  1. Tuurlijk.. je bent allemaal verschillende mensen dus een ruzietje zit er altijd wel in. Maar dat komt altijd wel weer goed.

   Like

 5. Altijd leuk zo die herinneringen ophalen. Het lijkt zo lang geleden maar ook wel redelijk snel gaan soms. Gefeliciteerd voor de jarige vandaag.

  Like

 6. Proficiat Henny!
  Wat een leuke herinneringen heb jij toch. Wat goed als je zo kan terugkijken. Heb ik niet zo’n foto’s. Hadden geen toestel… heb ook geen zus 😂. Prachtige post vol liefde 💚

  Like

  1. M’n zussie herinnert me er af en toe aan dat m’n herinneringen soms niet helemaal kloppen.. zij herinnert het zich dan anders. Maar ook weet ik sommige dingen soms nog die zij vergeten is en zij dan weer andere die ík vergeten ben.. gek hè. 😉
   Sinds m’n grote broer alle foto’s van m’n pa gedigitaliseerd heeft na zijn overlijden, heb ik weer heel veel oude foto’s er extra bij gekregen.. zou ik nog járen uit kunnen putten. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 7. Een dikke proficiat voor je kleine zus. Welkom bij de club van zestigers.
  Leuk om al die oude foto’s te kunnen zien.
  Fijne maandag.

  Like

  1. Ik weet het niet.. ik neem aan dat er nu nog steeds wel veel kinderen een gelukkige jeugd hebben.. en vroeger een hoop ook niet. De tíjden veranderen alleen.. wij speelden graag samen en nu zijn die kids gelukkig met een smartphone onder hun neus. 😉

   Geliked door 1 persoon

 8. Wat een leuk en mooi blog, met foto’s, en mooie herinneringen.
  Van harte gefeliciteerd met je zussie, en de jarige natuurlijk op de eerste plaats.

  Like

  1. Maak niet altijd meer verjaardagspostjes, maar had er nu ineens wel zin in hehe.
   (had ook verder niks te posten natuurlijk hahahahaa dan zijn al die foto’s uit de oude doos wel handig! 😉 )

   Like

 9. Een hele dikke proficiat voor Henny!
  Mooie foto’s van een toffe bende! Leuk dat jullie zo goed overeen komen. Is hartverwarmend om te zien!
  En nee hoor, die jaartjes komen dag per dag! Daar voel je niets van tot het allemaal een beetje meer begint te kraken. 😄
  Groetjes!

  Like

  1. Is ook niet altijd koek en ei (geweest) hoor, kan ook niet met zoveel verschillende karakters, maar zo zout als jóúw zussen hebben wij het in ieder geval nog nooit gegeten..!
   Kraken doet het al langer hehe.. zowel bij Henny als bij mij hahahahaa!

   Like

Reacties zijn gesloten.