Jammer, maar..

‘Huh.. mizzD die geen foto’s meer te posten heeft? Is dat ooit al eens eerder voorgekomen?’ Nee dus.. nog nooit.. maar ik kien die dingen dan ook altijd goed uit. Alleen.. soms gebeuren er dingen waar ik geen vat op heb.. zoals nú. Ik had namelijk al m’n foto’s opgemaakt, omdat wij, vriendlief, Jaxon en ik, per 1 oktober naar Zuid-Frankrijk zouden vertrekken voor een hopelijk deugddoende vakantie. Lekker een paar weekjes weer naar Buis-les-Baronnies.. weekje met vrienden, om te klimmen.. en daarna een weekje met z’n drietjes, net als afgelopen voorjaar hè.

Maar toen wij twee weekjes geleden net terug waren van dat leuke weekendje in de Ardennen, kreeg vriendlief die dinsdag daarna zo’n vreemde pijn tussen z’n ribben. We konden niks verzinnen waarbij hij die ribben pijn had kunnen doen.. hij had geen rare bewegingen gemaakt of zich gestoten. Bovendien was het niet blauw, alleen maar heel erg pijnlijk. Én een klein stukje onder z’n rechtertepel zat één vuurrood pukkeltje. Maar vriendlief heeft z’n hele leven (helaas niet alleen tijdens z’n puberteit!) al last van acne, dus daar letten we in eerste instantie niet zo op. Ik ging googelen en vond iets van een aandoening (Syndroom van Tietze) dat een infectie van het kraakbeen tussen ribben en borstbeen was.. dat gebied was het wel. Maar dan zou de plek opgezwollen en rood moeten zijn en dat was het niet. Het enige wat ik daarna nog vond was gordelroos.. zou dat het dan zijn? Jawel.. dát bleek het dus echt wel te zijn, want de volgende ochtend waren er onder dat ene vuurrode pukkeltje nog veel meer pukkeltjes te zien. En de pijn werd al erger en erger. Ik las nu pas, dat gordelroos een ontsteking die op de zenuwen slaat is.. altijd gedacht dat het een jeukerige uitslag was, maar het doet dus eerder echt ENÓRM veel pijn dan dat het jeukt.. heb die ‘rots’ van mij nog nooit zó’n pijn zien lijden..! En er is helemaal niks aan te doen ook nog eens.. pijnstillers halen weinig uit, je moet het maar gewoon uit zien te zitten.

Nou.. we hadden twee weken tot aan de vakantie.. en na de eerste week leek het al minder pijnlijk te worden, dus we hadden goede hoop dat die vakantie wel door zou kunnen gaan. Maar nee.. afgelopen week verergerde de boel gewoon weer heel erg.. een t-shirt erop doet al helse pijn.. zelfs ademhalen is moeilijk, daarvoor is ie afgelopen woensdag nog naar het ziekenhuis geweest, omdat we vreesden dat ie weer een longontsteking had. Gelukkig was dat niet zo..! Maar pijnlijk blíjft het.. vriendlief kan niet eens de hond een klein stukje uitlaten, laat staan dat ie 11 uur in een auto kan gaan zitten en dan in een tent rond kan gaan kruipen of gaan wandelen en klimmen..!

Die vakantie hebben we dus maar even uit ons hoofd gezet.. jammer maar helaas.
Komt nog bij, dat Jaxon ook weer in de lappenmand is.. hij was de laatste dagen constant aan z’n gat aan het bijten en likken, zodat we dáchten dat z’n anaalklieren wel weer eens ontstoken konden zijn. Dat had ie een paar weekjes geleden namelijk ook al en ik vreesde dat dat terug was. WAS DAT MAAR WAAR! dan was het ‘leeghalen en klaar!’ geweest.. maar nee, die hond had zichzelf door dat likken en bijten een grote hotspot rondom z’n gat bezorgd.. dat is een rode beschadigde plek van de huid, die enorm jeukt en dat is dan een vicieuze cirkel hè.. daar kom je niet zo gemakkelijk vanaf! Overal waar het rood was (op sommige plekken zaten er al korstjes van waar ie het kapot gebeten had) werd het haar afgeschoren (alwéér scheren.. ppfff! maar het móést! en gelukkig zie je er niet zo heel veel van onder die staart) en die plekken moet ik nu elke dag twee keer insmeren met een speciale crème. Plús hij moet extra van z’n apoquel(=anti-jeuk)-pillen innemen.. die krijgt ie al voor z’n allergie, maar als ie weinig jeuk heeft, mag ie daar minder van. Helaas moet ie nu de volledige dosis van 2 per dag. Het ergste is wel dat ie ab-so-luut niet meer aan die kont mag likken of bijten.. en dat is natuurlijk hartstikke moeilijk tegen te houden. Dus speelt ie de laatste dagen voor lampenkap.. vreselijk vervelend voor hem en ons. Dus wisselen we het af met een door mij omgebouwde oude boxershort van vriendlief. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, want Jax z’n staart moet daar natuurlijk uitsteken, maar aan de onderkant van die staart zit óók een deel van de hotspot. En dús moest ik daar een soort van slurfje voor aan die broek naaien.. ik gebruikte dáár dan weer een oude sok voor, waar ik de voet van afknipte. Het ziet er niet uit, maar het werkt wél en dat is het belangrijkste. Het werkt fijner dan zo’n onhandige kap, maar omdat we niet zeker weten of ie die broek niet uit kan krijgen als ie heel erg z’n best doet, moeten we soms het zekere voor het onzekere nemen en hem toch die kap omdoen (’s nachts bijvoorbeeld.. of als we allebei niet echt constant op kunnen letten). Enfin.. een heel verhaal, maar voor Jaxon is het nu dus ook wel handiger om nog even niet op vakantie te gaan.. eerst die kont maar eens beter laten worden.

Géén vakantie dus.. en ik had voor die weken natuurlijk al een puzzel bedacht, maar die heeft nu ook geen zin.. vandaar dat ik nu moet gaan verzinnen wat ik zal gaan posten de komende week hehe. Ondertussen heb ik echter alweer wat foto’s van de werkzaamheden aan het wijkje verderop gemaakt.. en gisteren heb ik zelfs een georganiseerde tocht kunnen wandelen. Het zóú de hele ochtend regenen, maar heb geen druppel gezien. Voor maandag had ik ook al wat verzonnen. Vandaag schijnt het dan erg mooi weer te worden, dus dan kan ik ook wel een mooie wandeling gaan doen en foto’s maken.. komt wel goed.

Tja.. voorlopig is wel het belangrijkste dat m’n lief snel van die verschrikkelijke pijn afkomt, al het andere valt daarbij in het niet. Ik ben eigenlijk al blij dat ie het thuis kreeg en niet dáár, als we er al waren. De bijstaande fotootjes zijn van een eerdere herfstvakantie in Buis.. in 2010.. tóén zijn we na twee dagen halsoverkop naar huis gereden, omdat ik een galsteenaanval kreeg.. midden in de nacht 11 uur naar huis rijden met afschuwelijke pijn.. dat was óók geen pretje. Dat soort dingen kun je echt maar beter thuis overkomen.. als het dan tóch moet..! 😉
We hebben nu nog een kleine herkansing.. over twee weken gaan ándere klimvrienden van ons, in de herfstvakantie, óók naar Buis.. als alles genezen en over zou zijn, zouden we kunnen overwegen toch ook nog die kant op te gaan dan.. wie weet. Het hangt van nog meer dingen af natuurlijk, zoals het weer.. dát zou de komende twee weken ook nog eens héél erg goed zijn daar, veel zon en helemaal geen neerslag voorspeld.. da’s cru om te zien hoor verdikkie.. we kijken voorlopig even maar niet meer op MéteoFrance..! 😉

.

.

.

.

.

.

35 gedachten over “Jammer, maar..

 1. oei wat een tegenvaller. Mijn vader heeft dat ooit eens gehad. Dat is geen lachertje. Ik hoop dat er ondertussen wat beterschap is! Tja dan is thuisblijven het beste ..Eenmaal genezen kan je nog altijd op reis gaan .

  Like

 2. Oei oei wat is dat hier! Ik had postjes overgeslagen blijkbaar in het weekend en was nu even aan het terugbladeren op de laptop… Jeetje, goed verzorgen hoor. Wat moet hij pijn hebben, weet van een tante en die was er ook ziek van en helaas bij haar niet snel genezen. Hoop dat hij rust en toch met de medicatie verbetering ziet optreden. Jammer voor julie vakantie en hopelijk kan het toch nog doorgaan. Duimen dus! Dikke knuffel.
  Och die Jaxon zit ook weer met ellende. Heb een kat hier waarmee ik naar de dierenarts moest en dat ik van hetzelfde maar op haar tepels en haar rug. Ze liet zich dan nog niet pakken dus mijn duim helemaal open en in een dwangkooi, verdoven om te onderzoeken. Verdorie mijn portemonnee 🙂
  Ik wens jullie veel geluk, beterschap iedereen, moed voor de verzorgster en duim, duim!

  Like

  1. Hij heeft nog steeds veel pijn.. de uitslag is aan het minderen, maar die ontzettend vervelende brandende pijn blíjft maar zo erg. Ik ben bang dat ie er een beetje depri van wordt, hij heeft het in z’n hoofd gehaald dat ie weleens één van die 40 mensen op de 100.000 kan zijn die er echt máánden last van blijft houden.. ik denk dat ie dan gek wordt..! Dus duim duim duim jij maar dat het deze week toch écht een beetje gaat minderen.. dat doe ik ook al een poosje..! :-/
   Met Jaxon gaat het al wél de goede kant op.. die krijgt alleen ‘snachts nog maar wat aan of om, want je weet maar nooit, maar overdag kijkt ie er nog maar zelden naar.. en als we waarschuwen stopt ie meteen met kijken, dus ik denk dat de jeuk daar toch voor het grootste deel wel uit is.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja mannen kunnen een beetje een drama queen zijn maar pijn zal hij zeker hebben. Ik blijf mijn duim ophoog steken hoor!
    Gelukkig al eentje dat op goede weg is.

    Like

 3. Soms heb je dat in het leven, even de vat kwijt op de dingen.
  Dat is schrikken, want pijn is niet fijn.
  Je hebt een creatieve oplossing gevonden voor Jaxon.
  Wens beide een spoedig herstel en dat bij vriendlief snel de oorzaak wordt gevonden.
  Dan is er herstel mogelijk.
  Ik schrik wel van het logje, phoe niet niks. Hans

  Like

  1. Maar béíde niet levensbedreigend Hans.. wat die ruiterembolie van jou duidelijk wél was..! Dus geen schrik om ons, maar de focus op jouw éígen herstel hoor!!

   Like

 4. Ahhh, MizzD, toch… Ook erg voor jou, twee sukkeltjes moeten verzorgen… De pijn is verschrikkelijk, ‘k had het ook, én besmettelijk, voorzichtig zijn dus. Rust en ontsmetten is zowat het enige dat helpt. En dan nog Jaxon…, ‘k heb met alle drie serieus te doen!
  Gauw beter!
  Lie(f)s.

  Like

  1. Tjaa.. iémand moet het doen denk ik maar.. maar ik ben geen goede mantelzorger hoor.. ik ben te ongeduldig voor dat werk hehe. Ik doe m’n best maar van mij mogen ze allebei héél snel weer in orde zijn.

   Like

 5. Oh jee gordelroos een hele pijnlijke aandoening. Manlief heeft dit ook eens 2x gehad en wist ook niet waar hij het zoeken moest van de pijn. Ook heb ik regelmatig bewoners verpleegd met deze aandoening en door hygiënisch te werken en er voor te zorgen dat ik niet in aanraking kwam met het vocht uit de blaasjes zelf gelukkig nooit besmet geraakt
  Die arme Jaxon zit toch ook steeds in de lappenmand. Ik kan me voorstellen dat Jaxon met zo’n kap om helemaal vervelend is en overal tegenaan loopt. Ik vond het al een probleem toen Solo er ooit eens een om moest.

  Like

  1. Ja, van begin af aan zijn we érg voorzichtig geweest, zodat ik het ook niet krijg.. het is trouwens ook extra pijnlijk als je eraan zit, dus dat doen we zo min mogelijk.
   Jaxon loopt er doorlopend overal mee tegenaan, met die kap.. bijzonder vervelend.. dus als het even kan doen we dat broekje aan, da’s een stuk minder lastig. Al vindt ie dat zelf ook niet leuk.. hij schaamt zich er een beetje voor zo lijkt het.. met die kap vindt ie zichzelf heel zielig en wil ie steeds op schoot, met die broek aan gaat ie zover mogelijk bij ons vandaan liggen hehe. Maar de huid ziet er alweer wat rustiger uit.. hopelijk is het snel over.

   Like

 6. Hoi Mizzke!
  Aiaiai, da’s geen goed nieuws! Hopelijk zijn je mannen binnenkort weer beter en val jij ook niet in de lappenmand.
  Gelukkig waren jullie nog niet vertrokken. Die reis komt nog wel als iedereen weer fris en fruitig is!
  Dikke knuffel! Xxx

  Like

  1. Ja, laten we dat maar hopen inderdaad.. en wellicht komt die reis dus al over twee weken.. maar dat moet ik eerst nog zien..!
   Dank voor de knuffel!

   Like

 7. Beterschap gewenst voor de zieke man en hond, hopelijk krijg jij het niet, want dan wordt alles wel heel moeilijk. en ja die vakantie komt later dan wel, eerst maar zorgen dat iedereen weer 100% gezond is.

  Like

  1. Ik ben ‘the last (wo-)man standing’ ja.. maar ik zal blij zijn als vriendlief ook weer ‘up and running’ is hoor.. een zieke man is sowieso niks, maar déze keer zit ie er écht wel behoorlijk als een dood vogeltje bij..!

   Like

 8. Het is altijd jammer dat een geplande vakantie door ziekte niet door kan gaan. Kan ik over mee spreken dit jaar. Belangrijk is dat de twee weer snel hersteld zijn en wie weet kun je over 2 weken naar Buis. Beterschap en sterkte!

  Like

  1. Ja, best jammer hè als je je er al op verheugd had.. maar het is het einde van de wereld niet.. zolang onze dierbaren er maar weer bovenop komen hè, da’s het belangrijkste.

   Geliked door 1 persoon

 9. Och jee, twee in de lappenmand. Gordelroos schijnt vreselijk te zijn, en ook besmettelijk. En Jaxon ook nog. Moeilijk is dat om hem van dat krabben en bijten af te houden. Ik weet het van mijn hondje van jaren geleden. Hij was geopereerd en moest van de hechtingen afblijven. Het kostte heel wat nachtrust.

  Like

  1. Ik ben hier de mantelzorger de laatste paar weken.. érg vermoeiend hoor hehe.. maar al maar goed dat ik nog okee ben.. anders zou het met Jaxon niet lang goed blijven gaan denk ik.. moet heel erg opletten!

   Geliked door 1 persoon

 10. Ja amai gordelroos, dat is geen lachertje, ocharme je vriend
  Dat heb ik enkele jaren geleden ook gehad, duurde zeker drie weken eer ik beetje normaal kon doen
  Hij moet wel voldoende rust nemen, heel belangrijk
  Naar gelang de plaats kan het ook heel gevaarlijk zijn, een oud buurvrouwtje had het aan haar hoofd en rond haar oog, zij is naar het ziekenhuis gemoeten voor een week of zo
  Pijn met niets te vergelijken, letterlijk bij momenten op je tanden bijten, verbijten
  Eigenlijk, maar ja dat moet je weten natuurlijk, moet je vanaf dag 1 dat je zo’n blaasjes ziet naar de dokter om medicatie, die de verderzetting dan tegen kan houden, de pijn blijft wel, een pijnstiller doet niet veel
  Ik dacht ook uitslag te hebben van iets, en extra pijn van wat ik normaal heb, maar k had gelukkig die dag mijn afspraak bij de kinesist en die zei dat is zona (gordelroos), zo vlug mogelijk naar de dokter, binnen de 48 u moet je die bepaalde medicatie nemen, ik kon maar s anderendaags net nog op tijd om die medicatie te nemen
  Je kan het enkel maar een klein beetje kalmeren met talkpoeder en vooral blijven ontsmetten, het is ook heel besmettelijk, hopelijk krijg jij het ook niet. Ik kreeg het van die buurvrouw en zelf gaf ik het nog door aan mijn ma
  Nu voel ik nog steeds met momenten pijn daar waar de ‘ingang’ (zo noemde de dokter dat) van de ontsteking was – en dat virus blijft ook in je zitten, een paar jaar later kreeg ik blaasjes in de mond en dokter zei dat het nog van dat virus was, dus terug die medicatie, hij zei dat kan nu en dan terug komen maar steeds minder erg , die medicatie breekt telkens een deel af

  En ocharme Jaxon, hoe lastig moet dat zijn voor dat beestje
  Jij had daar een ziekenhuis, ook vermoeiend
  Hopelijk is iedereen ‘de oude’ tegen volgende geplande vakantie

  Like

   1. Tja.. onze huisarts bleek zelf ziek.. en de vervanger vond het geen spoed.. schreef nog een pijnstiller voor, waarvan op internet (thuisarts.nl) geschreven werd dat je die níét moest nemen, want daar kon die aangetaste huid van gaan ontsteken..! Dus die 48uur waren dan alláng voorbij eerdat vriendlief bij onze eigen arts terecht kon.. balen.
    Dat van die rust.. dat geloof ik wel.. denk ook dat het daarom, nadat het aan het einde van die eerste week zo goed ging, weer helemaal terug naar af ging.. als je je beter voelt, doe je algauw weer teveel hè.
    Dat het nog zo vaak terug kan komen vond vriendlief niet leuk om te lezen hehe. En gelukkig zijn de blaasjes al héél snel uitgedroogd met sudocrème en zijn we er beiden niet met blote handen aangekomen.. dus ik hoop dat ik het niet krijg.. moet er niet aan denken!

    Like

    1. nu zo vaak niet hoor, het was zelfs meerdere jaren eer dat ik die opflakkering had maar dan wel twee keer kort na elkaar, het virus zit in je en ja bij vermoeidheid of je wat minder voelen breekt het dan plots weer uit
     Mijn ma had die blaasjes niet, dat waren allemaal rode puntjes alsof ze naaldenprikjes gehad had, de dokter noemde dat inwendige gordelroos, de pijn was er wel maar het duurde minder lang bij haar

     Like

     1. Ja, dat virus draag je bij je al vanuit de kindertijd.. van toen je waterpokken gehad hebt.
      Het schijnt dat je je tegen gordelroos in kunt laten enten.. ik hoorde dat van een zus.. dat m’n oudste zus daarover gedacht had. Kost meer dan 300 euro en wordt niet vergoed door de zorgverzekering..!

      Like

 11. Oei dat is minder goed nieuws. Belangrijkste is dat je vriend en Jaxon ook weer helemaal oke zijn. Anders had het toch geen zin om naar Frankrijk te gaan ook al is het nog zo een goed weer daar. Hopelijk zijn ze allebei snel weer beter.

  Like

Reacties zijn gesloten.