Blauw blauw..

We waren aan de wandel op het Eiland van Brienenoord, vriendlief, Jaxon en ik, zondagochtend vroeg, de 24e juli toen het later op de dag behoorlijk warm zou gaan worden. Maar daar hadden wij in de vroegte en in het windje vanaf het water nog helemaal geen last van. De Van Brienenoordbrug kwam in zicht.. en zoals ik eerder al schreef: er zijn plannen om ‘m, na de renovatie die de brug binnen niet al te lange tijd zal moeten ondergaan ( volgens mij zijn álle Nederlandse bruggen aan renovatie toe zo ongeveer), staalblauw te schilderen. Vooral (begreep ik) omdat vuil op die kleur niet zo goed te zien zal zijn als op de licht crème kleur die die brug nú heeft. Tjaa.. dát scheelt dan zeker weer schoonmaakkosten..? Het gaat altijd om geld hè, zulke dingen. Maar die brug is altijd deze lichte kleur geweest en het is toch een soort van icoon, daar moet je niks aan veranderen vind ik hoor. Ze zullen alleen wel niet naar míj luisteren hahaha!

Op weg naar het viaduct (da’s de op- en afrit naar de brug natuurlijk, daar ligt het eiland onder) zag ik nog mooie wilde bloemen..

Die gele solidago oftewel guldenroede heb ik zelf ook in de tuin, vind ze mooi, maar die kan behoorlijk woekeren.. is voor hier geen probleem natuurlijk, het staat daar mooi. Wij gingen nu het viaduct onderdoor naar het uiterste puntje van het eiland aan déze kant..

.. en waar keek hij naar..?.. de brug natuurlijk hehe..

.. offe, nou eigenlijk naar die enorme tak die daar in het water gewaaid lag hehe.. zowat een hele boom. De reuzen windmolen lijkt zo zo groot niet meer hè, maar het is echt wel een flinke. We rondden de punt, langs het houten uitkijkpunt en verder.. doordat het laag water was, was het er modderig..

uitzicht over de rivier richting Capelle

Vriendlief moest een zeer teleurgesteld hondje meetrekken.. de vorige keer had ie hier kunnen pootje baden, maar nu mocht dat even niet.. weet die hond veel..! hahahaa..

En terwijl ik hoog boven me een dappere fietser de brug op zag gaan..

.. genoot ik van alle wilde bloemen beneden, naast het pad naar de brug die over het getijdengebiedje loopt..

Vind dat er nog steeds niet geweldig uitzien, die blubberzooi, maar kom.. verderop hebben zich toch een paar bevers gesetteld.. het zal dan toch wel werken zeker?..

(er was er eentje zonder al te veel morren die brug over gegaan en toen vond ie dat de vrouw weleens in haar broekzak kon voelen of er toevallig niet een hondenbrokje in zat.. hoe die dáár nu bij komt..? 😉 )

(daar achter de kattenstaarten onder die bomen schijnt een beverburcht te zijn, maar we zagen nu geen beversporen hoor)

En toen waren we aan de andere kant van die vijver met dat ronde eilandje erin.. er stond nog een reiger te vissen..

We wandelden nu aan de kant van het Zuiddiepje (het water tussen eiland en vasteland) verder..

.. maar ik keek nog één keertje om hoor.. op dit punt kun je de Van Brienenoordbrug zowat in z’n geheel het allerbeste zien..

.. hij lijkt zo al een beetje blauw aan de voorkant.. hoe donker zal dat dan worden als dat al blauw ís.. en hoe weinig afstekend tegen zo’n blauwe lucht..! Nee hoor.. voor mij hoeft het écht niet! Laat dat ding toch lekker zo blijven..!

Enfin.. op het paadje langs de volkstuintjes verder.. aan de andere kant van het Zuiddiepje het kleine haventje.. er lagen niet veel bootjes en die er lagen lagen op de bagger hehe..

Aan de kant van de volkstuintjes veel bloeiende struiken.. het stak mooi af tegen die toch wel heel blauwe lucht.. zie je wel, die planten weten ook wat mooi is hehe..

wilde clematis

Toen we het bossige stukje bij de nieuwe brug in gingen, zagen we nog een flink zwavelzwam ook.. nou, die zwammen hebben daar in dat stukje genoeg te doen, zóveel bomen er de vorige keer omlagen na die drielingstorm hè..

.

We lieten de brug links (in de verte) liggen en volgden het pad langs het Zuiddiepje verder, daar waar een hoop bomen én grond weggehaald was, om zo dat getijdengebied een flink stuk te vergroten hè..

Ook hier hadden de wilde bloemen het gelukkig voor een groot deel op zich genomen de boel te verfraaien daar.. ik zag kattenstaart, wilde peen, dille, distels en gele toorts o.a. .. mooi zo, alleen maar die kale modder vond ik niet veel aan..

(de overslagbedrijfjes aan de overkant zitten er nog steeds, ’t was dáárvoor dat er een hefbrug gekomen is, ipv een vaste)

Aan het einde van het pad kán je een vlonderpad op gaan, maar we kozen dit keer ervoor een zandpaadje iets verderop te volgen naar de overkant, om bij dat uitzichtpuntje aan het water uit te komen..

Ik was eerst nog heel even terug gelopen, naar het bos rondom de achterkant van het bezoekerscentrum, om te zien of de hooglanders zich daar toevallig ophielden. Maar nee, niks van die roodharige runderen te zien. Ze zullen voor de warmte zich wel dieper in het bos hebben teruggetrokken denk ik. Jammer.. heb ik de nieuwe aanwinst (er zou een kleintje geboren zijn afgelopen voorjaar) dit keer dus gemist. Komt vast nog wel eens.
We hadden toch weer een lekker wandelingetje erop zitten daar.. en weer terug bij de dokvijver ging het op de Arend en de Zeemeeuwbrug aan..

(die gebouwen zijn appartementenblokken aan de andere kant van het water, op het terrein van de voormalige scheepwerf Piet Smit)

(altijd in de gaten houden of die vrouw wel volgt hehe)

Nou, de auto in en in 5 minuten thuis.. en huppetee.. lekker weer buiten aan het ontbijt.. offe, nou ja.. brúnch eigenlijk hè, maar sowieso lekker!

En afgelopen zaterdagochtend heb ik inderdáád die stadswandeling die ik eerder van plan was, maar waar een motorritje van vriendlief tussen kwam, wél gemaakt.. en het was best een leuke, in een plaatsje waar ik nog nooit geweest was. Ik ga er de komende week flink wat van laten zien.

.

.

.

.

34 gedachten over “Blauw blauw..

 1. Er zijn zeker heel wat bruggen in onderhoud.
  Mooi beeld een omgewaaide boom en een windmolen, een haat liefde verhouding.
  De eenzame fietser.
  Het ziet er toch weer mooi uit met al het groen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

  Like

 2. Mij lijkt staalblauw nog niet zo’n gekke kleur voor een brug maar hij zal dan wel niet zo mooi afsteken tegen de lucht en dat zal wel minder mooi op je foto’s zijn.
  Ik vind dat het Eiland er wel mooi is uit gaan zien behalve de modder dan.

  Like

  1. Het zal lastig zijn om het eerst proef te verven denk ik hahaha.. ik ben een behoudend persoontje, maar zulke bekende dingen zou je naar mijn mening gewoon moeten houden zoals ze zijn.. het doet af aan de herkenbaarheid als je de kleur steeds verandert. Maar goed.. wie weet valt het mee.. net als het eiland (in de zomer sowieso). 😉

   Like

 3. Hoi Mizzke!
  Het zal afwachten worden hoe de kleur van de brug zal meevallen als hij geschilderd is denk ik. Misschien hadden ze blauw op overschot en gebruiken ze hun restjes op? 😃
  Jaxon had blijkbaar zin in een koekje. Hij kon maar proberen hé! 😜
  Nog geen nieuws van de dierenarts?
  Groetjes!

  Like

  1. Volgens mij hadden ze dat met dat mintgroen indertijd op het viaduct wél.. een beetje verf over hehe. Maar voor zo’n grote brug heb je wel flink wat verf nodig.. dat red je niet met een restje.
   Hij probeert constant.. aan z’n eetlust mankeert niks. En nee, nog niks gehoord.. maar volgens mij heeft de kliniek vriendliefs mobiele nummer.. en die werkt vandaag op kantoor. Al zou ik wel verwachten dat ie me dan even zou bellen.. 😉

   Like

     1. Valt wel mee hoor.. voorlopig hoef ik me nog nergens zorgen om te maken.. ook wat waard. 😉
      Er zal daar ook wel personeelstekort zijn in die laboratoria nu in vakantietijd.. weet die arts veel. 😉

      Like

  1. Maar wellicht zie je dat dan ook minder.. van die roestbruine druipers is natuurlijk geen mooi gezicht op crème.. zal op staalblauw wellicht ook wat minder opvallen.. geen flauw idee. Zolang ze de boel dan maar niet door laten roesten hè..! 😉

   Like

 4. Ik snap de reden voor dat blauw niet zo goed, maar ik heb niets tegen blauw. Weer eens wat anders. 🙂 En die blubber, ook daar heb ik niets tegen. Sorry. 🙂 Maar ja ik zie ook het liefst mooi groen en bloemen.

  Like

  1. Sorry? hoezo?.. voor je eigen mening hoeft iemand van mij geen sorry te zeggen hoor. Ik schrijf die ook maar.. hoef je het helemaal niet mee eens te zijn natuurlijk. 🙂 Wie weet denk ik straks bij een blauwe Van Brienenoordbrug ook wel: ‘waarom hebben ze die ooit créme geschilderd? véél mooier in het blauw!’ .. maar ik vermoed van niet hahahahhaaa!

   Like

  1. Maar als je daar voor zoiets aan begint, onthoudt ie dat héél erg goed en is het bij élke bruggetje prijs.. daar begin ik niet aan. Het is al erg genoeg dat ie naar elk bankje trekt, omdat ie weet dat als we even op een bankje pauzeren, hij meestal dus ook hondenkoekje krijgt.. hehe het is een veelvraat hoor!

   Like

  1. Ze zullen het toch wel onderzocht hebben, van dat vuil.. het gaat er ook niet om dat ie vuil wórdt, maar of je dat goed kunt zién vanaf beneden blijkbaar. Als het niet zo opvalt hoeft ie minder vaak gereinigd te worden. Ik heb eerlijk gezegd nog nóóit die brug gereinigd zien worden.. ben nu eigenlijk wel nieuwsgierig hoe ze dat dóén hehe.

   Geliked door 1 persoon

 5. Kijk eens naar auto’s, MizzD, die ‘bleke’ blijven veel langer proper… We belonen ons zelf zo vaak na een inspanning, waarom Jaxon dan niet (af en toe)?! Schone ochtendwandeling!
  Lie(f)s.

  Like

  1. Nou nee, dat ben ik niet helemaal met je eens.. ooit een witte auto gehad, die vond ik ook wel het allersnelste vuil. Maar op een zwarte zie je stof wel veel sneller, dat is waar.
   Hij wordt ook af en toe wel beloond hoor.. maar om een brug over te steken niet.. dat moet ie gewoon ‘kunnen’ hehe.

   Geliked door 1 persoon

 6. Het zou zomaar kunnen dat ze wel terugkomen op die kleur. Het zal enorm meer opvallen denk ik, maar misschien valt het wel mee. Ik ben het met je eens dat ze er eigenlijk niets aan moeten veranderen, maar inderdaad, geld speelt altijd en overal een rol, en als ze zelf minder zouden verdienen omdat ze een brug iets te vaak moeten schilderen dan zouden ze nog geel gebruiken als dat het goedkoopst en meest duurzaam zou zijn qua onderhoud.
  Naar jou alleen zullen ze niet luisteren nee, maar om meer mensen te mobiliseren om ertegenin te gaan is ook zo wat.

  Like

  1. We hebben hier een spoorviaduct.. dat ding is normaal grijs, maar hebben ze eens een soort van mintgroen geschilderd.. het oude hefbrugje naar het eiland kreeg diezelfde kleur en is dat gebleven. Maar op dat viaduct verdween het toch alweer snel en werd het weer grijs. Ik ben wel van een leuk kleurtje, maar niet op dat soort dingen.. gek hè. Weet niet of ze er nog op terug gaan komen.. we zullen wel zien.. en ook of het dan mee- of tegenvalt. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 7. Volgens mij zie je vuil, als je dat al kan zien even hard op een blauwe of creme kleurige brug denk ik. Trouwens wat bedoelen ze dan met vuil? Stof en van de vogels? Ik denk dat het gewoon om een nieuw uitzicht voor de brug is. Maar het kan ook wel meevallen misschien. Je weet nooit.

  Like

  1. Net als het eiland? daar zag ik ook geen brood in, maar nu vond ik het toch allemaal wel best mooi. Al zie ik nog geen ijsvogeltjes komen hehe.
   Ik weet niet wat ze met vuil bedoelen.. roetneerslag uit de autouitlaten denk ik.. al zal dat met meer elektrische auto’s veel minder gaan worden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s