Speciaal kado van Jaxon.. ;-)

Afgelopen donderdag, de 20e januari, was ik dus jarig.. en of de duvel ermee speelde.. het bleek die dag éíndelijk eens niet zulk grijs weer te zijn..! Niet dat het dan heel erg móói weer was, er vielen de nodige buitjes de hele dag, zowel regen als hagel, maar de zon scheen toch óók zo af en toe. Ik had al sinds die wandeling vanuit Alblasserdam, die Kersttocht midden december, zin om weer eens naar de molens van Kinderdijk te rijden. En donderdag keek Jaxon me eens aan, toen het tijd werd om voor z’n uitlaatronde.. en ik meende in zijn ogen te zien dat ie me uitnodigde om dat lekker op m’n verjaardag maar eens te gaan doen dan.. hehe! Dat zou dan meteen wel een heel speciaal kadootje van m’n brave viervoeter zijn hè hahaha!

Nou, als ie zo aandrong, dan gingen we maar.. ik parkeerde de auto net als een eerdere keer in een woonwijk, waar vandaan je al zicht hebt op de molens over de weilanden heen. Daar vandaan is het eenvoudig wandelingetje wat díchter naar die beroemde molenrij..

Toen we uitstapten begon het net een beetje te spetteren.. hè wat jammer. Maar nog vóór ik de capuchon van m’n regenjas op gedaan had, stopte het alweer.. oooh, als het zúlke buitjes waren, was dat helemaal geen probleem hoor! Maar had het wél liever droog hehe!
Jaxon liep natuurlijk braaf met me mee.. het was immers zijn idee geweest.. hehe! Voorbij de kaasboerderij ging het..

.. en tóén pas kreeg die hond een beetje spijt van z’n spontane aanbod..

.. ah ja.. daar was brug 1 van 2, die zouden we echt wel over moeten wilden we bij de molens kunnen komen. Een béétje eng vond ie ‘m wel.. hij bekeek ‘m eerst es even vanaf een afstandje.. schatte z’n kansen van overleven in.. en ging er toen tóch voor.. gelukkig 😉 ..

Hierna konden we een flink stuk lekker rustig wandelen hoor.. een lange polderweg, die volgens een straatnaambordje Molenkade heet, maar bij elke molen stond op het wegdek het adres en dat was dan weer géén Molenkade, maar Blokweersekade.. whatever! hahaha..

Beetje donker.. de zon zat toen net achter een flinke wolk.
De andere kant.. helemaal rechts, op de achtergrond van de boerderij waar die tractor staat, is de woonwijk, waar de auto stond.

Die wolken trokken maar heel langzaam voor de zon vandaan.. maar er kwam toch steeds meer blauw in de lucht hè! We kwamen nu langs de houten naampaal die aangaf dat dit het beroemde Kinderdijk is.. alsof je dat niet alláng gesnapt zou hebben hahaha..

Er worden daar op die Molenkade blijkbaar érg veel hondjes uitgelaten.. Jaxon haalde zijn neus nauwelijks van de grond hoor.. die had helemaal geen oog voor dat mooie oude erfgoed daar.. ík wéllll.. hahaha! Eindelijk dicht genoeg bij één van de molens om op het bord onder de wieken te kunnen lezen dat deze molen uit 1738 stamt..

Het polderlandschap aan de andere kant van de weg vind ik ook mooi.. met knotwilgen en schaapjes in de verte.. en natuurlijk ook weer de nodige molens aan de horizon hehe..

Toen ik nog even terug omkeek, zag ik dat de zon er nu echt bijna weer door zou komen..

Bijna..
en jawel.. daar ging het licht aan! 🙂

Hoelang dat zou duren was wel de vraag hoor.. want nieuwe wolkenpartijen kwamen er alweer gezwind aan.. het waaide dan ook best wel flink.. je ziet stukjes riet op de weg geblazen liggen hè! Niet dat Jax zich daar iets van aantrok natuurlijk.. hij snuffelde gewoon voort. Hoewel.. dééd ie dat maar.. vóórt.. heel vaak ging het echter weer een stukje terúg.. en als die hond iets in z’n neus heeft, dan kan dat met flinke kracht gepaard gaan, dat terugtrekken..! Dat had wel een bij-kadootje kunnen worden hoor.. een verrekte schouder..! hahahahaa (gelukkig niet!)..

Dat is wel een beetje de reden meteen, dat ik, als ik alleen met hem uitga, m’n cameraatje meestal maar thuis laat.. is best lastig fotograferen met hem. Maar kijk.. ik had toch de nodige foto’s kunnen maken hè.. ik doe gewoon m’n best en ‘werk’ er wel omheen hahaa!..

Maar toen kwam, na die bocht in de weg, brug nummer 2 van 2 in het zicht.. en dat had die hond verrekt snel door..! En dat publiek aan de andere kant van de weg en het water, nee, dat hielp ook niet echt mee hehe..

Ik hóópte maar, dat ik m’n held op sokken over die brug zou kunnen krijgen.. anders werd het maar een kort wandelingetje hoor! Maar een echt heel erg lánge wilde ik er , met dat wisselvallige weer, ook niet van maken. Dus ik zou wel zien.

Maar hoe ver we kwamen, dat laat ik pas in een tweede postje over dit mooie tochtje langs de molens, zien. En omdat het zo leuk is: ik vond in de oude fotomap van m’n pa ook nog wat fotootjes van een gezinsuitstapje naar Kinderdijk.. toevallig ook uit 1966, net als die van het Oostvoornse autostrand laatst.. best grappig..

Waar dit graspad precies was, weet ik niet.. ik vermoed aan de andere kant van de molenrij als waar ik nu aan het wandelen was.

Ik vind de luchten op míjn foto’s wel veel mooier.. op die oude zál het wel egaal blauw geweest zijn (en niet zo grijs als het nu lijkt hehe).. een beetje tekening in de lucht vind ik echt wel mooi en passend bij zo’n Hollands polderlandschap. 🙂

32 gedachten over “Speciaal kado van Jaxon.. ;-)

 1. Moet leuk zijn, zo’n uitstap naar de beroemde Kinderdijk, de plek waar voorbije zomer ook Tom Waes met z’n cameraploeg was neergestreken. Al deed ie dat wel op een andere manier dan dat de doorsnee bezoeker dat doet, denk ik. Maar hij is dan ook een tv-vedette.
  Altijd een mooi plaatje, die molenfoto’s met op de achtergrond mooie wolken aan een blauwe hemel. De bruggetjes hadden er voor Jaxon dan weer niet bij hoeven te zijn. 🙂

  Like

  1. Ik denk dat ik die aflevering gemist heb, van Waes.. kijk er nochtans graag naar. Ik weet dus niet wat ie anders deed.. maar nu in de lockdown kon er sowieso weinig.. en met een hond al helemaal niet hehe.
   Jaxo kon inderdaad wel zonder die bruggen, maar ík niet.. het was te koud om te zwemmen hehe.

   Like

  1. Al vóór het licht aan ging ook wel hoor.. het was toen alláng gestopt met regenen, dus we liepen lekker door. En zo’n uitzicht is eigenlijk áltijd wel mooi hè, wat voor weer het ook is. 🙂

   Like

  1. Vond ik ook, ik kon ‘m wel zoenen voor z’n ‘kado’..! hahaha!
   Speciaal hè, zóveel bij elkaar.. altijd de moeite.

   Like

 2. Waar zou Jaxon je heen brengen als hij kon autorijden? 🙂 Dat zou wat zijn. Ik weet precies welke dag dat was, ja je verjaardag, maar hier stapte ik naar buiten en met de eerste stap buiten ging het regenen. Even wachten en me omdraaien en voor ik binnen was was het alweer droog.
  Heerlijk gebied daar. Molens en knotwilgen. Mooier kan het bijna niet, of je moet in Zeeland zijn 😛

  Like

  1. Misschien wel naar Sint-Truiden.. dat is zijn geboortestad.. had ik ook niet erg gevonden hoor, heel mooi stadje! 😉
   ’t Was héél wisselvallig die dag, maar érg korte buitjes inderdaad.

   Like

 3. Molens en Hollandse luchten… wat een verjaardagscadeau! Die Jaxon! 🙂
  En dan die oude foto als uitsmijter, prachtig!

  Like

 4. Jaxon weet wat het baasje nodig heeft.
  Kinderdijk is net de Zaanstreek, plat, slootjes en molens.
  Haha, ach ja sneu een brug.
  Wel mooi de foto’s met het contrast van donker en de bewolkte lucht.
  Een leuke foto uit 1966, toen was het toch landelijker.
  Dank je Jaxon voor je cadeautje.

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  Heb over Jack Jersey ooit nog een biografie gemaakt, duurde drie uur.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

  1. Ja, dat voelt ie aan denk ik hahaha!
   Ik wíl graag eens naar de Zaanstreek.. heb alleen Zaandam zélf weleens gezien tijdens de Dam tot Dam-tocht.
   Die contrasten in de lucht waren echt geweldig!

   Een drie uur durende biografie over Jack Jersey..? oefjes.. beetje lang! 😉

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben daar nog nooit geweest en dat is toch eigenlijk wel gek.
  Die foto uit 1966 vind ik geweldig. Ik heb nauwelijk foto’s van mijn kindertijd. Bij ons kwam een fotograaf toen wij een baby waren en zette ons op de foto met onze doopjurk aan. We lagen dan op tafel een aan het tafelkleed kan ik zien wie het is. Ik ben de oudste dus het kleed was bij mij het minst verkleurd.
  Jaxon was zeker vergeten dat daar bruggen waren anders had hij vast dat kado niet aan je gegeven of was hij daar nog niet eerder geweest?

  Like

  1. Hahaha.. dat van dat verkleurde tafelkleed vind ik echt een wel grappig detail! 🙂
   Ik bof dat mijn pa erg graag fotografeerde.. is ie z’n hele leven blijven doen ook. En mijn ouders waren allebei erg van het bewaren.. dus we hebben heel wat oude foto’s tot onze beschikking.. van sommige weten we echt niet meer welke oudtante of -oom het was hehe.
   Nee, Jaxon was daar nog nooit geweest nee.. meestal ging ik er tijdens een wandeltocht heen of alleen. Hij wist dus niet van die bruggen, maar hij hield zich kranig.

   Like

 6. Het was de hoogte tijd dat je al die molens hier weer eens liet opduiken. Dat geraak je nooit beu. Ik herinner me dat we lang geleden eens met een busreis dicht in de buurt waren van de molens maar er niet zijn geraakt. Er was een zwaar oponthoud geweest ( ik herinner me niet meer wat) waardoor er tijdsgebrek ontstond voor de chauffeur (respecteren van de reistijden) en we dit deel van de reis moesten afbreken. Toch zo jammer.

  Like

  1. Ja, dat is echt wel een domper lijkt me. En zóveel tijd hoeft het niet te kosten om die molens te kunnen zien.. je hoeft in feite maar één pad af te wandelen om de meeste te kunnen zien.. kwestie van hooguit een half uurtje.

   Like

 7. Goede avond Mizz. mooie serie foto’s van die beroemde molens, toeristen van heinde en verre komen er heen om ze te bewonderen. Nog een fijne avond verder gewenst.

  Like

  1. Normaal gesproken wel ja.. maar nu in coronatijd was het er maar knap stil! Ideale tijd om er eens heen te gaan.. alleen zijn alle bezoekmolens wel dicht en vaart de rondvaartboot nu niet.. maar daar kan volgende week wel verandering in gaan komen hè.

   Like

 8. Leuk dat je dan zo’n foto uit 1966 nog hebt! Mooie reeks met al die molens en poldergezichten!

  Like

  1. De 19 molens van Kinderdijk staan op de lijst van Werelderfgoed van Unesco.. is best wel bekend hoor. Maar ja, ik weet van België ook niet alle bekende dingen hehe.. er zijn er zoveel hè! 🙂
   Maar via de blogs leren we over en weer bij.. da’s het leuke ervan. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 9. Altijd goed voor een foto reeks die molens van kinderdijk. Maar die foto van 1966 vind ik nu het beste vanwege die kleur en de zomer van vroeger.

  Like

  1. Ja, die is ook weer leuk hè, die oude foto.. ik vind steeds weer nieuwe in dat grote bestand van foto’s die ik van grote broer kreeg, toen ie de foto’s en dia’s van m’n pa gedigitaliseerd had.. wist niks meer af van dit uitstapje, maar ik was dan ook dat meisje van nog maar zes, links hehe.

   Like

   1. Dan zou je het je wel kunnen herinneren als je de foto ziet denk ik. Ik bestond toen nog niet, twee jaar later pas:-)

    Like

    1. Nee joh.. weet nog wel dat we van dat soort uitstapjes déden.. maar kan het me niet echt herinneren hoor.. alleen uitstapjes waarbij wat bijzonders gebeurde.. zoals ik een keer in glas trapte op zo’n rivierstrandje waar we ook vaak naartoe gingen. Lag er een afgebroken bodem van een bierflesje net onder het zand en daar stond ik op met m’n hiel.. enórme snee.. ellendig. Dát uitstapje kan ik me nog goed herinneren..! 😉

     Like

Reacties zijn gesloten.