Eérst effe..

Kijk, leuk hè.. deze foto kreeg ik doorgestuurd van één van de klimvrienden (hij staat schuin achter mij) die een groepsfoto liet nemen door iemand die ook op de camping van Buis stond, daar waar wij met deze groep een héle leuke klimweek hadden. Jong en oud, een gemêleerd gezelschap van alleen maar toffe mensen hehe. In een stralend zonnetje.. ook nog eens.. en dat was helemaal niet zo vanzelfsprekend, want toen vriendlief, Jaxon en ik die week daarvóór met z’n drietjes er al waren, waren de weersvoorspellingen voor die tweede week helemaal niet zo goed. We vreesden al voor hetzelfde scenario van 2 jaar geleden.. tóén werd het die tweede week echt slecht weer en kwam de rest niet. Nú werden de drie dagen met regen(!) die waren voorspeld langzaamaan steeds eentje minder.. en uiteindelijk kregen we slechts één nacht een paar buitjes..! Niet slecht hè! En de eerste week was wat dat betreft ook al zo goed geweest!

Maar die verhalen en foto’s.. die komen allemaal nog.. heb eigenlijk nog helemaal geen tijd gehad echt goed naar de foto’s te kijken hoor.. slechts een paar zet ik hier vast neer.. als voorproefje hehe.

Nee.. éérst zal ik hier even de uitslag van de koppelwoordenpuzzel neerzetten.. ik denk dat er wel een paar fanatieke puzzelaars nieuwsgierig naar zijn hehe! Kreeg weer diverse oplossingen binnen.. en las hier bij de reacties dat er ook weer mensen gewoon voor zichzelf mee gepuzzeld hebben en het niet (durfden?) doormailen.. geeft niet natuurlijk, al vind ik dat wél jammer hehe. Kan ik niet zien wat jullie voor originele oplossingen bedacht hadden voor de wat moeilijkere opdrachten hahaa! Natuurlijk was er door die laatste opdracht meteen al duidelijk welke beginletters jullie hadden moeten hebben.. het woord HERFSTVAKANTIE moest het worden hè.. als je daar een ander lettertje tussen had staan, wist je al dat die fout was. Uit de oplossingen die ik binnen kreeg ( en ook uit de reacties onder de betreffende opdrachten), bleek al snel dat vooral de nummers 3, 10 en 13 voor de nodige problemen gezorgd hebben.. een enkeling struikelde ook over nummer 9 of 11. Oplossingen in enkelvoud waar ik meervoud bedoelde of hier en daar een lettertje ‘vergeten’ heb ik niet fout gerekend hoor. Maar er was uiteindelijk toch niemand, van de zes mensen die hun oplossing instuurden, die het 100% goed had..! Eén puzzelaar met drie foutjes, twee met twee en drie met één fout.. ik vind het sowieso knap!

Het gemenigheidje van de haring, waarvan ik weet dat Vlamingen dat vaak een maatje noemen.. jullie vergeven me dat toch wel hè? 😛
De oplossing ‘alcoholslot’ in de plaats van ‘eicellen’ vond ik bijzonder goed gevonden.. al vond ik zelf het pijltje naar dat ei wel érg duidelijk..!
De foto van die breuk in dat muurtje nam ik tijdens onze vorige vakantie speciaal voor deze puzzel haha.. de foute oplossing ‘scheepswand’ kreeg ik van meerdere inzenders.. maar klopt natuurlijk niet.. een scheeps is niks.. er stond op die foto echt gewoon een schip. Er zijn maar weinig woorden die op schip kunnen volgen, júist omdat dat snel scheeps wordt, dus ik dacht éigenlijk dat die gemakkelijk zou zijn..!

Nu dan eerst maar eens de oplossingen?

Mijn allerhartelijkste dank en gefeliciteerd aan alle inzenders, die ik hierbij beloon met een linkje (op volgorde van binnenkomen):

AN; LIES; LENA; PATRICK&PIGGY; NOORTJE; m’n zussie HENNY.. een DIKKE MERCI dus!

En maar weer óp naar de volgende puzzel hè hehe!

De vakantieverslagen blijven nog héél even in het vat zitten.. maar ik had van vóór de vakantie nog een mapje foto’s van een pre-herfstwandelingetje hier in de buurt.. die ga ik eerst maar even posten, anders komt dat er niet meer van. Geeft me ook weer wat meer tijd ál die vakantiefoto’s uit te zoeken hè! 😉

28 gedachten over “Eérst effe..

 1. Leuk die foto. Het mooie weer spat er toch echt vanaf.
  De puzzel zag ik voorbijkomen in de feed. Een paar keer zag ik gelijk het woord, een andere keer sloeg ik het over. Ik weet dat je dat geen probleem vindt.

  Like

  1. Ja, het was echt heerlijk weer.. soms wat wind, maar over het algemeen mooi zomers weer.. ben lekker bijgekleurd weer! 😉

   Like

 2. Ik had er een paar juist waar ik mee gestart was. Nee had tentmaatje ipv kampeerharing. Die cellen zag ik niet hoor! Het was weer een knap in mekaar gestoken puzzel!

  Like

  1. Hihi.. de bedoeling was tentharing.. jij gooit álles door elkaar hahaha! De oude gevangenis op de zolder van het stadhuis van Dordrecht.. daar had ik die cellen gekiekt. Vond het zelf wel leuk gevonden, dat eicellen haha.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuke foto, een gevarieerde groep, vriendlief is langer dan ik dacht.
  Het begin is al een zonnige start van de vakantie logjes.
  ben ook wel benieuwd naar de uitslag van de koppelwoordenpuzzel.
  Ik had 05. Oltimersband, 10. blokkade, 13. eicel en 14 klopvoet fout.
  Gelukkig hebben we de foto’s nog. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  Flip en Linda vinden het niet erg hoor, ze voelen zich niet vergeten door je.
  Ze hebben Di Mario en zijn koekjes.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

  1. 1m96.. maar hij staat hier dan ook nog toevallig naast de twee kortste vrouwen van het gezelschap hahaha!
   Eicel op 13 had ik goed gerekend.. dus uiteindelijk maar drie foutjes.. dan had je het woord (herfstvakantie) toch wel kunnen raden?

   Like

 4. verkleinwoorden en meervoud/enkelvoud ja daar zat ik ook niet juist
  schipbreuk was de moeilijkste, ik zag dat als een muur of een wand 🙂

  t ziet er gezellig uit jullie bijeenkomst
  en heel veel moois al te zien

  Like

  1. Het was natuurlijk ook een muurtje.. maar het ging om de breuk erin.. het leek mij met dat schip erbij wel duidelijk, maar zo zie je maar hoe je je als puzzelmáker kan vergissen. Uiteindelijk maar eentje echt fout hè.. goed hoor!

   Like

 5. Al zeg ik het zelf ,ik ben tevreden van mezelf. Ik had er twee niet juist nr 10 ( ik had er scheepsmuur van gemaakt) en van 13 wist ik het echt niet. Nr drie wist ik het van die haring omdat ik de zoons dikwijls over tent haringen heb horen spreken als ze het kampeergerief klaarlegden. En “herfstvakantie” was wel gemakkelijk af te leiden zelfs met een foutje in de reeks. Fijne puzzel!! Ik heb met plezier gezocht. 🙂

  Like

  1. Ja, dat is zo, maar daarom ook dat ik álle antwoorden wilde krijgen, niet alleen dat woord, anders was het wel érg gemakkelijk hè.
   Vind het leuk dat je het leuk puzzelen vond!

   Like

 6. Door het woord ‘herfstvakantie’ kon ik achter schipbreuk komen. Ik had: bootbarst. Maar dat leek me al niet goed. 🙂 Was leuk om mee te doen!

  Like

  1. Ik vrees van wel willy.. ben echt druk met van alles.. kom maar niet aan die foto’s toe nog. Die andere had ik vóór de vakantie eigenlijk al helemaal klaar, dus dan toch maar liever die eerst.

   Like

 7. Kijk in plaats van ‘schipbreuk’, had ik ‘kademuur’ ja als je de woorden zo ziet is die schipbreuk ook wel logisch natuurlijk. 🙂

  Like

  1. Kademuur is wel een goed alternatief.. al had ik dan niet één zo’n schip pontificaal in beeld gezet hoor.. ik probeer het altijd toch wel wat duidelijker te maken.. vind ik zelf hahahaa!

   Like

  1. Tja.. maar ach.. er valt sowieso maar weinig te winnen hier hè! het gaat altijd meer om het plezier van het meepuzzelen.

   Like

 8. ah ja, tentharing in plaats van kampeer maatjes:-)) en dan ook die enkelvoud en meervoud maar dat is inderdaad niet zo erg. wel een leuke puzzel om te doen. fijn dat jullie zo een leuke vakantie hebben gehad, ben er benieuwd naar:-)

  Like

  1. Jaa.. jullie hadden het al door dat er een paar foutjes in zaten hé.. maar de alternatieven vond ik echt wel goed gevonden! 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.