Van alles bis..

Afgelopen zondag was een rustige aangename dag.. alleen het weer was niet erg geweldig. ’s Morgens viel er behoorlijk wat regen, maar tegen de middag leek het toch droog te worden. Ik ging de tuin in om de bierbakjes, die ik daar heb staan tegen de slakken, te verschonen.. dode slakken eruit, nieuw bier erin. En zag ineens dat er toevallig net wel weer heel wat vlinders op m’n oude vlinderstruik zaten. Allerlei soorten: atalanta’s, dagpauwogen en koolwitjes.. maar gek genoeg bleek later, toen ik de foto’s die ik ervan nam downloadde op de pc, dat alleen die van de atalanta’s gelukt waren. Op eentje waren de vlinders nog net wel te zien..

.. maar er was duidelijk scherpgesteld op de bloem linksboven.. nou ja.. die van de atalanta’s waren echt wel leuk.. vooral deze hieronder.. daarop kijkt het beestje me zowaar aan haha..

Toen het om een uur of half twee echt droog geworden was, gingen vriendlief en ik maar gauw naar buiten om Jaxon uit te gaan laten.. het weer zou wel bepalen of het een groot of nóg groter rondje zou worden hehe. En niet alleen de vlinders waar ik eerder al over postte kwamen toevallig weer langs, ook de hortensia’s.. maar ja.. daar is het dus écht de tijd voor hè, die kom je nu op al je wandelingen tegen..

Ik schreef het eerder al, toen ik langs die singel bij de Breepleinkerk van deze annabelle-hortensia’s zag staan.. dat die ook bij óns in de wijk bij de singels staan hè..

(En ja.. ook hier op de singel veel kroos!)

We wandelden langs het wijkrestaurant.. er zaten zelfs wat mensen op het terras, hoewel het daar echt niet heel erg goed weer voor was hoor..

.. ze zaten dan ook onder de parasols hehe. Een slechte zomer voor de horeca hè, nog effe afgezien van de coronamaatregels.. dat wisselvallige weer zorgt vast niet voor veel klandizie.

Bij de volgende singel aangekomen kiekte ik daar de mooie vleugelnotenboom.. vind dat erg mooie majestueuze bomen, dus die sla ik zelden over..

En terwijl Jaxon eens naar het borstbeeld van Jos Brink keek, keek ik naar de mooi bloeiende struikrozen in de middenberm van de weg en de hoog opgaande lariksen daarachter..

.. waarna we die singel overstaken en zo langzamerhand ons deel van de wijk uit gingen..

(De treurwilgen mogen er ook zijn!)

Maar nog niet helemaal hoor.. de trambaan en weg overgestoken, volgt dan nog een apart van onze wijk gelegen stukje, dat wél ook nog bij ons tuindorp hoort. Hier is de enige mural die de wijk rijk is te vinden.. die kiekte ik al veel vaker, maar ach, als je er tóch langskomt hè hehe.. en ik was hier op het blog tóch al over muurschilderingen bezig geweest..

Dat aparte stukje wijk is echt wel deel van het tuindorp, wat betekent dat de huizen er ook allemaal tuinen hebben.. ik kiekte er nog wat bloemetjes in.. en één van de gevelsteentjes die hier op de kopse kanten van de huizenrijen te vinden zijn..

(Geen vlinder, maar een bijtje dit keer op de buddleja.. maar ook dit beestje keek me weer aan.. wauw! haha)

Aan het einde van de huizenrij waar we langsliepen, op weg naar de grote doorgaande weg naar de rijksweg, is een huis waar men creatief is geweest met tuinhout..

.. leuk gemaakt en ook weer een mooie hortensia hè! Wij wandelden naar die oversteekplaats, want het bleef tot nu toe lekker droog en dús besloten we ons rondje nog wat ruimer te maken hehe. We staken over om onze weg te vervolgen naar de groenstrook rondom de oude Beukhoeve. De singel rondom het volkstuinencomplex daar zag ook weer helemaal groen van het kroos..

Hoe het komt weet ik niet.. en ook niet of het kwaad kan.. maar het is hier in de wijde omgeving dus overal zo, dat kroos.

Doorwandelend langs voorlopig nog een flinke weg, zagen we links in het groen de eerste bramen.. híér waren ze nog niet rijp, later zouden we er al kunnen proeven van een struik die blijkbaar wat meer in het zonnetje stond..

Eigenlijk een heel gewone aangename zondagmiddag-wandeling.. die gelukkig voor ons helemaal droog verliep. In een volgend postje de tweede helft ervan.

37 gedachten over “Van alles bis..

 1. De zondag,was geen zonnige dag.
  Lijkt wel een café, met de slakken als gast.
  De oude vlinderstruik bewijst zijn bestaansrecht.
  Oh, ja kroost, mijn hond dacht dat het gras was.
  Bramen, dan is het augustus. Hans

  Vandaag toch ook maar gewandeld, anders wordt dat steeds moeilijker.

  Like

  1. Dat is wat Lies ook bedoelde hehe.. van honden kan ik het me voorstellen.. maar die kunnen meestal toch wel zich redden in het water! 😉

   Ja, zéker blijven doen.. in beweging blijven.. fietsen is een héle andere beweging.

   Geliked door 1 persoon

 2. kroos hier is het niet anders Mizzd

  ook hier en daar wat algen, op het donkmeer zijn er net als de vorige jaren blauwalgen
  en die zijn giftig

  groeten

  Like

  1. Ah ja.. maar dáár heb ik hier nog niet over gelezen. Zou me ook verbazen want zó warm is het toch nog niet geweest?

   Like

 3. Onze toestelletjes zijn niet zo’n wonderdingen hé, MizzD! Je doet je best. Veiliger onder die parasols. Blijft mooi, die mural, groot(s). Dat kroos is toch een tikkeltje gevaarlijk.
  Lie(f)s.

  Like

 4. Ik zag toevallig vandaag dat er eindelijk ook vlinders op mijn vlinderstruiken afkomen toe ik in de tuinbezig was.
  Mijn hortensia’s in de voortuin doen het erg goed. Ik dacht van de winter dat ze dood waren maar de tuinman verzekerde me toen al dat dat niet zo was. Hij heeft ze in het voorjaar gesnoeid en nu krijg ik regelmatig complimentjes dat ze er zo mooi bijstaan.

  Like

  1. Ze zijn wat later dan andere jaren denk ik.. al zag ik er vorig jaar helemáál maar weinig in de tuin.. om precies te zijn maar eentje! Moet wel zeggen dat ik toen maar weinig in de tuin heb gezeten.. we hadden de boel toen nog niet zo mooi opgeknapt als nu. 🙂
   Het is echt een goed hortensia-jaar!

   Like

 5. Een lekker rustig wandelingetje op zondagnamiddag, meer hoeft dat niet te zijn om te genieten. Vreemd hoe tegenwoordig alle stilstaande waters in de zomer met kroos worden bedekt. Er schijnt weinig tegen te beginnen.

  Like

  1. Ik weet dus echt niet of dat goed of slecht is, dat kroos.. op één van de singels dichterbij ligt het zó dik, dat de bovenste laag bruin wordt!

   Like

 6. Fladderaars fotograferen, valt niet altijd mee hoor, de atalanta staat er goed op.
  Wat een prachtige treurwilg, eigenlijk beste wel een bijzondere boom.
  Die muurschilderingen, zijn ware kunstwerken.

  Like

  1. Nee inderdaad, maar dat koolwitje bleef zo mooi zitten dat ik echt dat dat het me gelukt was met die.. niet dus. Was blij met die van de atalanta hoor!
   Treurwilgen vind ik geweldig.. er staan er hier veel in de buurt bij de singels.

   Like

 7. Hoi Mizzke!
  Prachtig postje! De hortensia’s staan nu overal op hun mooist! Daar kan ik zo van genieten!
  En de diertjes kijken je nu aan! Zou iemand iets in hun oortje gefluisterd hebben??
  Groetjes!

  Like

 8. zie eens nu, de beestjes kijken je aan, super
  die mural blijft een topper! k wou dat ik een beetje teken/schildertalent had, maar nee, niks
  Bij ons ook zoveel kroos op de vijver
  gisteren een paar vlinders gezien, enkel koolwitjes die rond dartelden, een foto lukte niet

  Like

  1. Een unicum hoor, als ze me eens aankijken hahahaa!
   Jij heb andere talenten an.. ik niet.. ik kan van alles een heel klein beetje en daar doe ik het maar mee hehe. Zolang je snel tevreden bent is dat helemaal okee. 😉

   Like

 9. Prachtig, die vlinders op de vlinderstruik! Ze keken je aan, je kreeg niet ‘the ass’. 🙂
  En hortensia’s, prachtig! Nou krijg ik zin om er ook één aan te schaffen. Maar nee, dat doe ik maar niet. Kan altijd nog op een later tijdstip. 🙂
  Fijne dag!

  Like

  1. Precies.. ze keken me eens aan hahaha verrassend!
   Ik heb ze in het voorjaar ook vaak binnen als kamerplant staan hoor.. ook mooi, maar je moet ze vooral niet vergeten water te geven dan hehe. En als ze uitgebloeid zijn kunnen ze naar buiten.. dankbare planten!

   Geliked door 1 persoon

 10. Ik ben gek op hortensia’s, ze staan altijd vrolijk en blijven lang goed. Mooi hoor! Veel vlinders nu, bij ons ook in de tuin….

  Like

  1. Ik ook.. eigenlijk álle soorten wel, zowel die ouderwetse volle bollen als die met die kleinere bloemetjes in het midden van de scherm.

   Like

 11. Mooi om terug weer die vlinders te zien maar met dat mindere weer zijn het vooral de muggen die overal de kop op steken. Ik vraag me af of jullie daar met al dat water daar geen last van hebben.

  Like

  1. Oeh.. praat me niet over muggen! We houden elke avond voor het slapen een muggenjacht, maar zitten allebei toch nog flink onder de bulten!

   Like

 12. Wel fijn om eens een keer weer wat meer vlinders te zien. Geeft een soort van hoop of zo.
  Ja, die hortensia’s. Door al dat vocht doen ze het overal prachtig. Sommige hebben bloemen zo groot als een handbal. Ik vind het wel mooi in ieder geval.

  Like

  1. Het is een beetje gek hier met de vlinders.. de ene dag zie ik er veel en de andere helemaal geen één.. geen flauw idee waar dat aan ligt.
   Die enorme bollen van de annabelle hebben wel als nadeel dat als het gaat regenen ze véél te zwaar worden voor hun steeltje.. dan zien ze er wat zielig uit vind ik.. maar voor de rest vind ik ze prachtig.. álle hortensia’s wel.

   Like

 13. Goede morgen Mizz. weer een leuke wandeling, trouwens bramen heb ik heir gratis gekregen , waarschijnlijk via de vogels, er groeien bramen midden tussen mijn struiken en daar zijn ze nauwelijks weg te halen. Zo ga ik weer richting asiel, ik wens je een fijne dinsdag toe.

  Like

   1. Dat wel, maar omdat ze tussen mijn struiken zitten, laat ik die maar als voedsel voor de vogels hangen.

    Like

Reacties zijn gesloten.