Niet klein te krijgen.. ;-)

Moest afgelopen week naar de tandarts.. offe.. nou, om precies te zijn eerst naar de mondhygiëniste, op woensdagmiddag. En dan zou ik donderdagochtend naar de tandarts moeten, voor de halfjaarlijkse controle, maar dat kon achteraf gelukkig meteen na m’n gebitsreinigingsbezoekje door gebeuren. Wat wel fijn was.. scheelde weer een tripje. De tandartsenpraktijk waar wij patiënt zijn, zit pal tegenover Sportpaleis Ahoy.. bij winkelcentrum Zuidplein. En ik wist dat daar dit jaar een mooie nieuwe mural was verschenen, dus ik nam m’n fotocameraatje eens mee.

Het was er eentje van de streetartist Tymon de Laat.. daar had ik al wel vaker murals van vastgelegd in het Rotterdamse.. eentje tijdens die street art-toer die ik hier op zuid in de Afrikaanderbuurt deed, bij metrostation Rijnhaven.. van een zeeman was dat. Maar een paar jaar geleden zag ik er al eens eentje in het centrum, toen ik met Noortje de stad tijdens de Wereldhavendagen aan het bekijken was en op een mural van een vrouw met hoed stuitte in de Korte Hoogstraat..

Deze kunstenaar, geboren in Delft in 1979, afgestudeerd aan de Willem de Kooningkunstacademie en ook wel bekend onder zijn alias #melikepainting, heeft een goed herkenbare stijl die ik heel erg kan waarderen.. hij schildert meestal portretten van allerlei soorten mensen en op het gelaat zijn dan duidelijke kleurvlakken te zien.. dat maakt die portretten dan net wat specialer. Op het nieuwe werk daar tegenover Ahoy was dat ook heel goed te zien..

Ah.. maar nu geef ik al weg om wie het gaat.. want wellicht herkennen jullie die jongen met z’n rastavlechtjes wel? De reden dat ie dáár, op die plek bij Ahoy, geschilderd is, geeft het ook wel weg.. want jawel.. dit is Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2020.. en uiteindelijk ook 2021. Het staat er daar op de muur ook bij..

Dit was waar ik de parkeergarage uitkwam op weg naar de tandartspraktijk.. zó kon ik die mooie mural nog niet zo goed zien. Eventjes doorlopen werd het zicht erop beter.. vond het een grappige plek, zo tussen een hoog flatgebouw (waarin dus onze tandarts zit) en een supermarkt..

Die boompjes maakten het dan nog wel wat moeilijk hehe.. het moet ook nooit te gemakkelijk zijn hè, dan doen fotografen hun best niet meer hahahaa..

(Niet voor paal, maar erachter! 😉 )

Het lijkt in ieder geval enórm goed vind ik.. echt een pareltje van een portret. Het feit dat Jeangu bij de ‘contest’ geen potten kon breken en ergens in de onderste regionen eindigde met zijn ‘broccoli-song’, zoals het oneerbiedig genoemd werd op de diverse asociale media, doet daar niks aan af. Rotterdam is een prachtige mural rijker.. hoop dat ie daar nog lang mag staan blijven blinken!

‘Yu no man broko mi!’ (niemand krijgt mij klein.. letterlijk!)

26 gedachten over “Niet klein te krijgen.. ;-)

 1. Prachtige, indrukwekkende muurschilderingen zijn dit, MizzD. Het moet wat zijn als je jezelf zo op een muur ziet afgebeeld.

  Like

  1. Nou inderdaad.. dat bedacht ik me ook.. als ik dat was durfde ik niet meer in de buurt te komen hahahaa iedereen herkent je!

   Like

  1. Hier in NL werden we wel met foto’s en filmpjes en optredens van hem in de diverse media dood gegooid, dus wij herkennen hem dan wel. Ik volg het Songfestival eigenlijk niet hoor.. het moest de laatste jaren alsmaar gekker qua aankleding en er winnen bijna altijd liedjes waar ik niet veel aan vind haha!

   Like

 2. Gelukkig kan ik altijd alles nast elkaar plannen bij de tandarts. Ik woon er niet in de buurt.
  Geen idee wie Jeangu Macrooy was tot je het schreef. IK volg dat allemaal niet zo.

  Like

  1. Dat is sowieso altijd wel handiger.. maar dat kwam de laatste keren niet uit, doordat m’n tandarts alleen nog op dagen werkte dat m’n monghygiëniste juist niét werkte. Maar nu kan het dus weer.
   Maakt ook niet uit.. die zeeman en die vrouw ken ik dus ook niet.. ik vind het gewoon prachtige portretten, om het even wie het zijn.

   Like

 3. wauw prachtig werk, t lijkt wel een foto waar achteraf in het gezicht verf is bij gezet
  wat een kunstnaar

  Like

 4. Hier ook alle behandeling bij de tandarts, scheelt zeker.
  De murals zien er zeker vers uit, mooie kleurstelling.
  Soms een boompje in het zichtveld en dan weer een paal. Hans

  Like

  1. Nee, niet alle behandelingen werden door de tandarts gedaan hoor.. gebitsreiniging hebben ze speciale (goedkopere!) krachten voor.. maar m’n controle kon meteen daarná wél door de tandarts gedaan worden. Meestal kon dat niet achter elkaar op dezelfde dag, omdat die twee op andere dagen werkten. Maar m’n vorige tandarts heeft zich gespecialiseerd en doet nu alleen nog maar implantaten.. dus heb ik nu één van de andere tandartsen van die praktijk.. een jonge meid, maar ze leek me wel kundig.

   Like

   1. Oh, zo ging ik ook voor de zelfde reden jaren geleden over naar een andere tandarts in de praktijk.
    Maar mijn huidige bevalt ook prima

    Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
    De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

    Like

 5. Prachtige portretten, stuk voor stuk. Ja, het werd je niet makkelijk gemaakt, om Jeangu goed op de foto te krijgen. Maar die bovenste foto vind ik subliem! Die ogen die zo door de takken heen kijken, ik dacht eerst dat die tak ook geschilderd was.

  Like

 6. Je zal het me hopelijk niet kwalijk nemen dat ik die rasta jongen niet ken. Ik weet niets over het Eurovisie Songfestival. Wel heel mooi gedaan.

  Like

  1. Nee joh.. is ook helemaal niet belangrijk.. van die zeeman en die vrouw op die eerdere murals weet ik ook niet wie het zijn, maar vind het gewoon tóch mooi. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  1. Ja precies.. je weet met dit wisselvallige weer ook maar nooit of het wandelweer wordt hè.. en als dat niét kan, heb ik nog maar weinig blogstuff! hahaha!

   Like

 7. Dat hij naar het songfestival ging weet ik niet maar ik vind het een topmural! Heerlijk ik kan ervan genieten. Deze artist heeft een sterke stijl en heel mooi. Ja die onder de brug herkende ik nog! Blijft hangen.

  Like

  1. Ik volg het Songfestival zelden, maar we werden er hier als gaststad natuurlijk mee doodgegooid nu hehe. Vond dat winnende liedje van 2019 echt wel goed, van Duncan Laurence, terecht gewonnen, maar had bij de beide nummers van Jeangu al niet het idee dat het wat zou worden. Maar een hele lieve jongen, zo op tv te zien.. en deze mural lijkt heel goed en is prachtig.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.