Niet zo heel erg..

Moest van de week heel even naar het centrum.. ‘naar de stad’ zoals wij dat vroeger in Dordt al plachten te noemen, terwijl we daar toch eigenlijk gewoon al in woonden hahahaa! Ik moest maandag (3 mei) om 9 uur naar de kapper, gewoon hier in onze wijk hé, en wilde daarna dan meteen doorrijden.. dan was ik lekker vroeg. De kapster, net terug van een zwangerschapsverlof dus genoeg te kletsen, knipte en knipte maar.. en mat me een echte vakantiecoupe aan.. beetje heel erg kort en stekelig! hahaha! Geeft niet, groeit wel weer aan en wie weet hoelang die kapsalons nog weer open mogen blijven, nu de besmettingen weer zo oplopen?
Het nam alleen wel wat meer tijd in beslag dan ik verwacht had.. maar om kwart voor tien kon ik, koude kop en al hehe, op weg naar de stad dus, door de Maastunnel en over de ’s Gravendijkwal richting het Weena, waar ik de parkeergarage ‘Stadsschouwburg’ in dook.. lekker redelijk dicht bij het centrum, plek zat daar en niet zo heel erg duur, mét bovendien een korting voor de maandagochtend.. dit om de mensen te pushen niet allemáál op de drukkere vrij- en zaterdagen naar de stad te gaan om te shoppen.
Boven uit de garage gekomen stond ik dan meteen op het Schouwburgplein..

Niet dat ik van plan was om uitgebreid te gaan shoppen hoor.. ik had in feite alleen maar een nieuwe regenjas nodig. M’n oude.. dat was écht een oude.. die paste me ineens weer, toen ik laatst zo afgevallen ben.. en gelukkig maar, want ik verzoop ondertussen in de jas die ik tot dan droeg..! Maar hij bleek, na toch nog een jaartje meegegaan te zijn, ineens op.. tijdens een regenachtige wandeling met Jaxon bleek ie totáál niet meer waterdicht te zijn. En verzoop ik dus wéér, maar dan anders hahahaa! Nou, dat kun je in NL niet hebben natuurlijk.. en ik ging dus maar even naar de De.cath.lon, ik had op hun site een aardig jasje voor de zomer zien staan, maar wist niet welke maat ik moest bestellen. Het was niet duur, dus dan ook vast niet geweldig qua techniek, maar dat geeft niet.. zolang ik maar even uit de brand ben hè, dan kan ik op m’n gemakje naar een betere (duurdere!) zoeken straks in het najaar. Vanaf het plein liep ik zó de Lijnbaan op, dat de oudste winkelstraat van NL schijnt te zijn..

Vind het altijd leuk om te zien, dat er hier in het centrum zoveel mooie kunstwerkjes in het straatbeeld te vinden zijn.. dit lezende meisje en de spelende beertjes kiekte ik al wel veel vaker, maar kon het nu dus ook weer niet laten..

Wat ik tegenwoordig ook altijd op de foto zet, zijn de speciale voorzieningen die voor corona getroffen zijn.. stickers op het wegdek voor looprichtingen en desinfectiepalen bijvoorbeeld.. allemaal echt een tijdsbeeld, waarvan we met z’n allen mogen hopen dat ze over een poosje niet meer nodig zijn en we het dus nooit meer terug gaan zien hè..

De Lijnbaan ging bij de beertjes over in het Stadhuisplein.. en daar aan het einde staat dus het mooie oude stadhuis (begin 20e eeuw), met daarvoor het ‘Monument voor Alle Gevallenen ’40-’45’, gemaakt door Mari Andriessen..

(Het kunstwerk beeldt ‘met verdriet terugkijken naar het verleden en met hoop en werklust vooruitkijken naar de toekomst’ uit)

Maar eráchter zag ik ineens een nieuw beeld.. met grote letters stond er ‘COOL’.. en op de grond dan nog ‘singel’.. de o’s waren schommels!

(Een hele leuke foto-plek denk ik.. in Amsterdam hebben ze zoiets (‘I love Amsterdam’) na jaren juist weggehaald, hier zetten ze het nieuw neer hehe. Ik zag er later een meisje op zitten en haar vriendje zette haar in die schommel op de foto)

Nu zijn ze heel erg lang bezig geweest die Coolsingel hier opnieuw in te richten.. minder plaats voor snelverkeer en veel meer voor fietsers en voetgangers. Het is nu praktisch klaar en nu ik hier tóch was, zou ik daar wel eventjes bij gaan kijken natuurlijk. De prachtige rode tulpen in de bakken rondom de oude (behouden) bomen vond ik meteen al geweldig..

Maar ik had verwacht dat ik nog even tot 10 uur zou moeten wachten totdat die sportzaak open zou gaan.. maar dat knippen had zóveel tijd ingenomen, dat het nu al óver tienen was. Eerst die boodschap dan maar.. het was er stil, kon zó doorlopen en was ook zó weer klaar.. ze hadden de jas, in m’n maat, nam nog een broek mee ook en wat sokken voor vriendlief.. klaar! Nu die vernieuwde Coolsingel maar eens gaan bekijken..

In 2018 is men begonnen met een geheel nieuwe inrichting van deze belangrijke verkeersader in de Rotterdamse binnenstad, die meer een ‘boulevard’ moest worden.. veel ruimte voor voetgangers om te kunnen flaneren, een ruim fietspad en vooral een stúk minder ruimte voor auto’s.. die van twee dubbele banen aan béide kanten van de trambaan (die behouden bleef) gehalveerd werd tot slechts één baan in beide richtingen aan één kant, de stadhuiskant. Het trottoir werd in een patroon in natuursteen gelegd.. de fietspaden in beige asfalt. (hier hebben overijverige scooteraars al (expres!) hun eigen patroon van remsporen op aangebracht inmiddels.. het kan in deze stad natuurlijk nóóit lang mooi blijven..). Verder zou er ornamentale verlichting komen en verhoogde plantenperkjes ook met natuurstenen randen. Tot slot moesten er langs de trambaan meer bomen bij geplant worden.. totale kosten: bijna 60 miljoen. Opleveringsdatum: maart 2021. Het is nu ook min of meer klaar.. er moet alleen hier en daar nog wat rommel opgeruimd worden en de stoeptegels konden door de coronacrisis pas laat geleverd worden en dat is dus ook nog niet helemaal zoals het wezen moest. Ik moet zeggen, dat het minder rustig is als ik verwacht had.. het is er best nog vrij druk, ook al rijden de auto’s nu dus nog maar aan één kant. Verkijk je niet op de foto hierboven.. dit was dus maandagochtend om een uur of 11.. niet echt het drukste tijdstip van de week hè! 😉
Ik wandelde een stukje langs deze vernieuwde weg, nadat ik eerst een plastiek aan de gevel van de sportwinkel bekeken had..

De fototentoonstelling over de Coolsingel door de jaren heen was opvallend aanwezig op de nieuwe verbrede stoep..

Ik zag dat er werkzaamheden waren aan het oude postkantoor (begin 20e eeuw), dat nu al járen leegstaat, maar waar eindelijk vooruitstrevende plannen voor zijn, die ook echt uitgevoerd gaan worden (er komt onder andere een enórme woon- en werktoren achter!)..

.. en inderdaad.. er zijn ornamentale lantaarnpalen gekomen.. moderne, maar ik vind het wel wat hoor..

De fotozuilen bléven maar komen, zelfs toen ik al helemaal bij de Bijenkorf was aangekomen..

Natuurlijk maakte ik daar ook nog wel een foto van het enorme beeld ‘De Gestileerde Bloem’ van Naum Gabo, uit 1957..

.. waarbij de banners van het Songfestival bij de ingang naar het verlaagde winkelcentrum (Beurstraverse of Koopgoot) annex metrostation (Beurs) wel weer erg opvielen! En wat ook opviel waren de vele deel-vervoermiddelen, die ook hier weer lekker in de weg stonden te staan.. fietsen, scooters.. er schijnen ook deelauto’s te zijn, maar die stonden hier gelukkig nog niet hehe..! En kijk daarachter eens.. een hele rij klanten voor de Bijenkorf.. da’s ook een typisch tijdsbeeld hè..

Ik wandelde er langs hoor.. je gaat je nu toch niet in een drukke rij begeven? ik niet! Had verder ook niks nodig.. m’n boodschap had ik al! Maar ik keek wel nog even de Koopgoot in.. daar was het trouwens niet zo druk..

Hierna passeerde ik de Lijnbaan weer, nu aan een andere kant..

(Ook hier weer allemaal richting-aangevers)

.. daar was het dan al wel weer wat drukker al.. tjonge, en dat op een maandagochtend al! Die korting op de parkeergarages werken zeker..?! 😉

Doorlopend naar de Karel Doormanstraat kwam ik langs de groene oase die het Jan Evertsenplein daar, tussen Lijnbaan en Doormanstraat, is.. er staat een schattig beeld.. ‘Danseres’ , van Willem Verbon uit 1955..

Nou.. nu snel weer terug naar het Schouwburgplein wat mij betreft hoor..

Het concertgebouw De Doelen.. ook niet echt een gebouw om bij weg te dromen hè.. weinig grandeur, die hoofdingang..!

Hier links was dan de ingang van de parkeergarage, waar ik m’n auto achter gelaten had en even later reed ik weer terug naar huis. Óver die vernieuwde Coolsingel (wilde ik vanuit de auto ook weleens meemaken, maar dat schoot niet erg op hahaha) en daarna over de Erasmusbrug naar Zuid. Ik kom niet zo vaak in het centrum, maar vond het toch wel weer eens leuk, met al die veranderingen ook.

Komende week zijn we sowieso de hele stád uit.. we gaan een weekje vakantie vieren! Niet naar Frankrijk.. dat kan nog niet hè, maar Nederland heeft ook mooie plekjes natuurlijk. We zullen in de buurt van de Sallandse Heuvelrug gaan kamperen en we hebben er reuze zin in. Ook al wordt het weer zo te zien niet heel erg geweldig, we gaan er lekker van genieten daar! Uiteraard heb ik voor hier op het blog een puzzel voorzien.. een rebus. Elke dag een foto waarvan een woord voor de zin te maken valt.. die woorden staan eens níét meteen in de juiste volgorde, dat leek me voor maar zó weinig woordjes té gemakkelijk. Dus éérst allemaal verzamelen en er dan een zin van vormen hè. Je mag je oplossing uiteraard altijd aan me doormailen, dan krijg je een vermelding in het postje met de oplossing straks na de vakantie. Hóéft niet, je kunt ook gewoon voor jezelf puzzelen.. óf helemáál niet! 🙂 Aan alle puzzelaars véél plezier gewenst.. en aan iederéén:

Tót gauw weer!

38 gedachten over “Niet zo heel erg..

 1. Ik zou er heel graag weer eens heen gaan maar doe mijn vent er geen plezier mee. De schommel vind ik echt heel erg leuk en dat de bomen er nog zijn vind ik nog leuker. Dat Schhouwburgplein bedankt voor de opfriscursus vanaf WO2 ik wist het nog net). Ik weet dat ze er zwarte rubberachtige platen op hadden liggen, die stonken gruwelijk. het ijzer was spekglas als het nat was maar ik vind de AH erachter wel praktisch. Mis Rotterdam, ben al jaren niet meer in het centrum geweest.

  Like

 2. Leuk om Rotterdam weer eens te zien via jouw blog. Ik heb zelf zo zin om ook eens naar de stad Groningen te gaan. Ik wil graag eens bij de ANWB winkel kijken. Ik hoop dat ze in het najaar weer een 3 in 1 jas hebben want die ik nu heb heeft toch wel zijn beste wel tijd gehad.

  Trouwens ik had gedacht dat jullie niet weg zouden gaan omdat de weersverwachtingen niet zo best zijn. Ik hoop dat jullie ondanks dat het weer niet top zal zijn het toch fijn hebben.

  Like

 3. graag gelezen . Doet me herinneren aan onze vijfdaagse trip naar Rotterdam met e schoolvriendinnen. Het was toen snik en snikheet . Het was zelfs niet mogelijk om alles te doen wat we wilden zien. Leuk om hier toch enkele beelden te zien waar we ook langskwamen.
  Fijne vakantie in de Sallandse heuvelrug. Een heel mooie streek. Wij logeerden toen in Deventer en trokken van daaruit op wandel ( deels te voet en deels met de bus)

  Like

 4. Cool, zeg maar koud, liep gisteren in een hagelbui.
  Ik heb ook stekeltjes haar, dus hoop voor je dat je vakantie warmer en droger is.
  De lijnbaan, met leuke beelden.
  De Coolsingel bekend van de huldiging van Feyenoord.
  De deel-vervoermiddelen worden echt overal neergegooid.
  Weer een bekend stukje van Rotterdam mogen zien. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Like

  1. Nou.. denk dat ze het meer als ‘tof’ bedoelen hier hè, dat cool haha.. maar inderdaad, had van de week ook geregeld hagelbuien! 🙂
   Héél erg bekend van de huldigen is ie niet meer, de Coolsingel.. is alweer even geleden dat Feyenoord nog iets voorstelde in de competitie haha!
   Die deelfietsen en -scooters zijn een echte plaag aan het worden hier.. véél te veel van die dingen.. en degenen die ze gebruiken zijn niet bepaald degenen die netjes met spullen omgaan..!

   Like

 5. Hoi Mizzke!
  Haha, je coronacoupe weer kwijt dus! Je kan er weer tegen!
  Een regenjas die de regen doorlaat is niet interessant hé want dan ben je tóch nat! 😁
  Mooie tulpen en een speciale schommel! ❤
  Geniet van jullie vakantie in eigen land! Ik probeer de puzzel wel!
  Groetjes!

  Like

  1. M’n coronacoupe was ik in maart al kwijt hoor.. maar nu heb ik ‘coupe weinig’.. al maar goed dat ik de komende tijd geen bekenden tegen zal komen hahahahaa!
   Én maar goed dat ik nu een jasje heb dat de regen wél tegenhoudt.. het zal nodig zijn.. de weersvoorspellingen worden steeds slechter..! balen wel.. maar dan maar veel autoritjes, we zullen wel zien. Ben ook nog een beetje door m’n rug gegaan vandaag.. lekker begin weer hehe. Máár.. we gáán!.. veel te veel naar uitgekeken hoor!
   Probeer maar.. het is een makkie! 😉

   Like

   1. Ai, opletten weer met die rug! En ik duim zéker voor mooi weer, ook voor ons hé! 😜
    Amuseer jullie maar! 😘

    Like

    1. Ja, da’s te laat voor die rug hè hehe.. maar zal wel weer over gaan hoor.. en zo niet dan tóch! 😉

     Like

 6. 26 graden met onweer voorspellen ze alhier voor zondag. Dat wordt dus weer afwachten. Morgen gaan de terrassen ook weer open. Dat zal voor veel volk zorgen als het weer tenminste mee wilt gaan. Ik zal de drukte niet zoeken. Mooie foto’s heb je gemaakt. Altijd leuk om die kunstwerken te zien die ze gebruiken om het centrum op te vrolijken.

  Like

  1. Alleen zondag zo warm ja.. en dan zal er inderdaad wel onweer volgen. We zullen wel zien hoor.. we zijn op alles voorbereid! 🙂
   Het viel me wel op dat al die kunstwerken eind jaren 50 geplaatst zijn.. toen was er blijkbaar een gemeenteraad die graag kunst in de openbare ruimte had..! 🙂

   Geliked door 1 persoon

   1. Hier is met er veel later mee van start gegaan. Voordien had je alleen standbeelden van “beroemde” Roeselaarnaars.

    Like

 7. Wat je koppie aangaat, ben je dus helemaal klaar voor zomerse temperaturen, laat maar komen hoor!
  Dat hebben ze dat leuk gedaan met die schommel, heel origineel.
  Een fijne week gewenst, geniet er maar van.

  Like

  1. Haha inderdaad, maar die gaan we volgens mij alleen maar zondag krijgen.. daarna is het uit met de zomerpret en kan de capuchon van m’n nieuwe jas op! 😉

   Like

    1. Ja jammer, maar we gaan er wel wat van maken hoor.. er eens uit te zijn is sowieso lekker! 🙂

     Like

  1. Hoop wel dat het lang heel blijft.. die schommels! 😉
   Het zal kramperen worden.. slecht weer voorspeld.. maar we maken er altijd wel wat van hoor! haha!

   Like

 8. Leuk om het centrum te zien in zijn nieuwe jas. Vroeger gingen wij ook stadten, zoals we dat noemden. Onze schoonzoon is bij de hele vernieuwing van het centrum betrokken, is nu druk met de aanpak van het Hofplein.Leuk dat je er een blog van maakte door die nieuwe regenjas, haha. Het is lang geleden dat ik in de stad was! Fijne vakantie…………

  Like

  1. Tja.. alleen helemaal naar het centrum gaan voor een jas, dat doet een echte blogster niet natuurlijk hahahaa!

   Like

 9. Goede morgen Mizz. Rotterdam, vroeger had ik een hekel aan die stad, omdat ik er moest gaan logeren bij een tante die geen kinderen had en graag neefjes en nichtjes te logeren had. Het nadeel was dan dat ze vaak steken onder water over je moeder uitdeelde. Mijn nichtje en ik waren daar later dan erg boos over samen, want zij deed dit bij ons allebei. Ze vond dat zij beter kinderen op kon voeden dan onze ouders. Het is natuurlijk nooit handig om tegenover een kind te zeggen dat hun moeder van alles fout deed. Gelukkig had ik lieve ouders die ons wel streng maar vol liefde hebben groot gebracht. Ik was niet graag kind bij die tante geweest, maar wie weet, misschien had ze dan met eigen kinderen anders gehandeld.

  Like

  1. Hahaa.. zéker denk ik.. want dan had ze gemerkt dat het hebben van kinderen wel wat anders is dan ze alleen af en toe te logeren krijgen! Raar om je eigen zus (of schoonzus?) af te vallen wat het moederschap betreft.. dat zou in mijn hoofd echt nooit opkomen.. al zeker niet als er feitelijk weinig mis is. Kijk, als je nou ziet dat je neefjes en nichtjes mishandeld worden, já, dan moet je ingrijpen, maar niet tegen die kinderen beginnen, maar tegen hun ouders zelf hè! Een vreemde tante was dat.. en jammer dat het je beeld van Rotterdam zo negatief gekleurd heeft!

   Like

 10. Leuke kunstwerkjes/kunstwerken, en ‘helaas’ mooie (corona)details. Echt ‘cool’! Prachtig om boomspiegels op te fleuren.
  Fijne vakantie, hoe kort ook!
  Lie(f)s.

  Like

  1. Ze hebben van de boomspiegels ook echte bloemperken gemaakt.. met die natuurstenen randen ook.. mooi hoor.. maar hopelijk worden het weer geen ‘vuilnisbakken’..!
   Dank je.. gaat wel lukken!

   Like

 11. Ik kan echt zeggen dat ik even naar de stad moet, al is bij ons de stad niet te vergelijken met jullie stad. Ik heb eigenlijk nooit een regenjas aan. Ik heb er wel een maar ik zweet me er werkelijk het leplazarus in en de bodywrmer die ik aanheb met slecht weer houd mjn rug wel droog.
  Die rijen voor de winkels zie je hier ook. Voornamelijk bij de Action en dat soort winkels. Gelukkig komen wij daar nooit.
  In Goes hebben ze ook korting bij de laatste aangelegde parkeergarage. Echter ligt die enorm onhandig en mensen skippen ‘m.

  Like

  1. Heb altijd in een stad gewoond en ook altijd gezegd, als we naar het centrum gingen ‘even naar de stad’.. of ‘we gaan even stadten’ haha!
   Je hebt goeie ademende regenjassen waar je niet zo in zweet hè.. niet deze die ik nu gekocht heb, maar die kostte dan ook maar een zesde ongeveer van wat ik meestal voor een technisch echt goede jas betaal.
   De rij voor de nieuwe P.rimar.k kreeg ik niet eens in z’n geheel op de foto, zo lang.. en gisteren zag ik hier bij het winkelcentrum bij de markt ook de rij voor de Act.ion.. ik vraag me altijd af wat die mensen er allemaal kopen.

   Geliked door 1 persoon

 12. O wat leuk om het centrum van Rotterdam weer eens terug te zien. Eeuwen geleden dat ik daar was! De Lijnbaan, de Bijenkorf… jeetje wat een jeugdsentiment voor mij. Ik heb twee jaar vakantiewerk gedaan in dat oude postkantoor. Ik was telefoniste, voor de aanvraag van buitenlandse gesprekken. Je kon nog niet zomaar naar het buitenland bellen (wat lijk ik nu oud…) je moet dat aanvragen en dan werd je doorverbonden door een professionele telefoniste. Wij, vakantiewerkers, noteerden alleen de aanvraag. We zaten bovenin in een grote zaal. En in het gebouw zat een paternosterlift, ook een hele ervaring.
  Genoten om dat allemaal weer terug te zien. Dat dat oude postkantoor nu leeg staat, zonde.

  Like

   1. Het is op een half uurtje rijden van Deventer.. dus dáár gaan we vast ook wel een dagje naar toe..! 🙂

    Like

     1. Dan wordt het een andere dag.. maar niet de donderdag want dat is Hemelvaart en dan zal het misschien ook wel wat drukker zijn.! 😉

      Like

  1. Leuk hè, om met zulke herinneringen die betreffende locatie weer eens terug te zien! 🙂 Dat oude postkantoor, dar hebben ze diverse dingen in gehad en uitgeprobeerd, maar het werd uiteindelijk allemaal niks. Nu gaan ze er toch iets van woningen met een kleine winkelgalerij beneden van maken geloof ik.. is nog iets van de lange adem denk ik, maar het werk is in ieder geval nu toch begonnen.

   (en jaaa.. je klinkt nu érg oud! hahahahaahahhaa!)

   Geliked door 1 persoon

 13. Niet zo leuk een regenjas die niet waterdicht is. Zelf heb ik een duurdere en een redelijk goedkope en die kan ik alleen gebruiken als windjack. In eigen land kamperen kan ook goed zijn. Binnenkort kan het buitenland ook weer.

  Like

  1. Nee, dat was even balen.. ik voelde het gewoon naar binnen sijpelen hahaha! De stof werd ineens zo rimpelig.. echt compleet op dus. Maar goed.. hij had z’n geld al wel opgebracht en ik was er toch mooi even mee uit de brand! Heb in de nieuwe ook al in de regen gelopen en die houdt alles tegen.. het is alleen met zulke goedkope jasjes wel dat het niet ademt.. dus je zweet er wat meer in.

   Like

   1. ja maar bij de echte goeie merken kun je zo een wasmiddel bij kopen. dan moet je de jas eerst wassen met een technisch wasmiddel voor waterafstotend textiel en daarna nog eens wassen met impregneermiddel voor slecht weer kleding. de jas blijft ademend en waterdicht. ik weet het van mensen die in engeland dagenlang trektochten deden en daar kan het veel regenen en heb je dat wel nodig.

    Like

Reacties zijn gesloten.